De toekomst ziet er heel goed uit voor Final Fantasy XIV Online

Final Fantasy XIV 14 Endwalker

Als je op zoek bent naar een meer dan waardig alternatief voor World of Warcraft of Elder Scrolls Online, dan zit je heel goed met Final Fantasy XIV Online. Nu we weten hoe de toekomst er gaat uitzien, zijn we nog meer overtuigd.

Tijdens de nieuwste Letter from the Producer LIVE-uitzending, besprak producer en director Naoki Yoshida enkele toevoegingen die naar FINAL FANTASY XIV Online komen en bedoeld zijn om de game verder te laten evolueren naar een online RPG-ervaring die zowel solo als met anderen gespeeld kan worden. Ook sprak hij over doelen op langere termijn, zoals verbeterde graphics.

Vanaf de komende Patch 6.1 zal het in-game Trust System verder uitgebreid worden. Momenteel laat deze functie spelers sommige main scenario dungeons met een groep NPC-metgezellen voltooien, zodat spelers op hun eigen tempo van het verhaal kunnen genieten, zonder dat ze op zoek hoeven te gaan naar andere spelers. Patch 6.1, die momenteel is gepland voor een release in april, zorgt ervoor dat het Trust System wordt geïmplementeerd voor alle main scenario dungeons van A Realm Reborn™. Later worden hier nog meer dungeons aan toegevoegd.
 
Om nieuwe spelers en spelers die op zoek zijn naar een singleplayer-ervaring verder van dienst te zijn, worden daarnaast verschillende low-level main scenario dungeons en trials aangepast voor een toegankelijke solo-play-ervaring.
 
Met het oog op de toekomst, bevestigde Yoshida dat er gewerkt wordt aan de eerste graphics-update van de game. De eerste verbeteringen worden geïmplementeerd bij de lancering van het volgende uitbreidingspakket, later gevolgd door meer verbeteringen. Er zijn onder andere verbeteringen gepland voor de weergave van personages en omgevingen, inclusief hogere resolutie textures, verbeterde materiaalweergave en betere licht- en schaduweffecten.

Tot slot werd een gedeeltelijke roadmap aangekondigd met nieuwe content die is gepland voor komende patches.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)