Met deze vier tips haal je elke baas neer in Elden Ring

Of Elden Ring een zachtgekookt eitje is? Wat denk je? Volgens ons wordt het een even hardgekookt ei, of misschien zelfs een hele omelette als Dark Souls, Bloodborne en Demon’s Souls. Genoeg redenen voor ons om onze FromSoftware-experten op een brandende barbecue te leggen en te zien hoe ze zich hieruit zouden redden.

Ondertussen namen wij nota’s en vatten we hieronder alles even kort samen.

Om ook van jullie de meest doorwinterde Elden Ring-specialisten te maken, hebben we hieronder nog een paar ontzettend handige tips & tricks neergeschreven. Aangezien we van onze lieftallige moeders geleerd hebben om altijd doodeerlijk te zijn, mogen jullie van ons aannemen dat ze stuk voor stuk afkomstig zijn van onze meest ervaren FromSoftware-fanaten. Neem jullie tijd, overloop ze rustig, maar houd ze zeker in het achterhoofd als jullie aan de aartsmoeilijke expeditie doorheen de Lands Between beginnen.

 • Make sure to bring your harvesting tools:
  • Wat veel mensen vaak niet lijken te beseffen, is dat je deze games een HEEL PAK eenvoudiger kan maken, door je niet eerst toe te spitsen op de storyline maar wel op het vergaren van de zogenaamde ‘souls’. Deze fungeren als in-game currencies, waarmee je vervolgens handige nieuwe wapens kan aanschaffen of je kan ze gebruiken om je personage enkele upgrades te gunnen. Zoek daarom enkele goede ‘farmlocaties’ op en doorloop deze meermaals om een karrevracht aan souls binnen te rijven. Zeker in Elden Ring, waar we voor het eerst mogen genieten van een open-world FromSoftware-game, zal het farmen meer dan ooit op de voorgrond staan.  
 • Ontdek alles zelf:
  • Elke From Software-game zit boordevol geheimen. Dit gaat van bepaalde area’s die moeilijk te vinden zijn, optionele bossfights, wapens, unieke items helemaal tot de uiterst handige NPC’s. Heel vaak is het zelfs zo dat een aantal van deze dingen niet tijdens een eerste playthrough gevonden kunnen worden. De ervaring leert ons dat je tijdens jouw eerste avontuur in een From Software-game heel wat dingen mist. En dat is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken. Deze games zijn niet gemaakt om slechts één keer te spelen. Ga daarom niet meteen op zoek naar alle antwoorden en oplossingen op het internet. Neem het gerust van ons aan, er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt nadat je zelf iets ontdekt hebt waarnaar je al enige tijd op zoek naar was.
 • Speel op jouw eigen tempo:
  • In het begin ga je boordevol vragen zitten en niet meteen weten wat je moet doen of welke richting je uit moet gaan. Neem dan ook voldoende tijd om gewoon te geraken aan de mechanismen van het spel. Dat Elden Ring een open wereld zal hebben, is geen cadeau voor nieuwkomers maar geeft jou wel meer mogelijkheden op het vlak van verkenning. Leer je wapens kennen, lees alle info die het spel jouw aanbiedt, ontdek waarvoor alle items dienen (hoe vreemd en vaag die info ook mag lijken) en ontdek elke vierkante centimeter van de map. Laat je ook niet intimideren door andere spelers die je tijdens jouw playthrough gaat ontmoeten. Velen van hun zijn doorwinterde From Software-veteranen. Volharden is de boodschap en op een dag mag jij jezelf ook een From Software-veteraan noemen.
 • Geef niet meteen op:
  • Dat From Software-games bekend staan om hun hoge moeilijkheidsgraad is geen leugen. Al is het vooral de eerste playthrough die moeilijk is. Je zou verbaasd zijn hoeveel vlotter een tweede playthrough verloopt. Doorzetting is dan ook absoluut de boodschap. Het is geen schande om tot wel 50 keer een bepaalde bossfight opnieuw te moeten proberen want geloof ons, dit gaat gebeuren. Geef niet meteen op wanneer je de bomen door het bos niet meer ziet. Neem af en toe een pauze als je voelt dat dit nodig is. Het heeft weinig zin om uren aan een stuk door hetzelfde gevecht te proberen. Op dat vlak is Elden Ring het ideale spel om jouw een eerste From Software-ervaring te bieden. Door de open wereld kan je altijd op een later moment terugkeren en eerst een ander gebied gaan ontdekken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)