De coolste gear die Cooler Master presenteerde tijdens Chronos Summit 2022

Chronos Summit Cooler Master 2022

Cooler Master blaast dertig kaarsjes uit dit jaar en viert dat met een stevige nieuwe productlijn. Tijdens hun Chronos Summit stelt de hardwareproducent nieuw lekkers voor dat al dan niet betaalbaar is voor de doorsnee gamer.

Motion 1 Gaming Chair

Verder breidt Cooler Master haar productengamma verder uit met nieuw bureaumeubilair op maat van gamers. Zoals de Motion 1 gaming chair, die misschien niet het traditionele racing seat gamestoel design geniet, maar dat sowieso goed maakt met unieke features. Zo valt de brede basis van de stoel, afgewerkt met RGB-licht, sowieso op, omdat hierin haptic motoren ingebouwd zitten die ontworpen werden om je nog meer onder te dompelen in je speelsessies aan de hand van vibraties. Hiermee krijg je een echte 4D spelervaring, normaal gezien weggelegd voor pretparken of selecte bioscopen. Hiervoor werkt Cooler Master samen met D-Box, een leverancier die een selectie aan games en films optimaliseert voor dit soort 4D optimalisatie.

GP27 monitor

Cooler Master omarmt Mini LED technologie om scherper beeld te voorzien voor haar nieuwe GP27 IPS monitor. Dit 27 inch-scherm komt zowel in een 4K-uitvoering alsook een 1440p versie, afhankelijk van je specifieke noden. Beide uitvoeringen zijn HDR-optimized met een peak helderheid van 1200 nits. De 4K-versie geniet een knappe 160Hz refreshrate, waar de 1440p-uitvoering dit naar de 165Hz pusht. Ideaal voor competitieve gamers voor wie iedere frame telt.

MK721 gaming keyboard

De MK721 is een draagbaar mechanisch toetsenbord dat je naast de gebruikelijke RGB-toetsen en 2.4Ghz connectie ook toelaat met bluetooth te connecteren met je apparaten. Dat is voornamelijk handig als je jouw toestenbord snel wil gebruiken op verschillende apparaten.

Speciaal aan dit toetsenbord is een indrukbare draaiknop rechts vanboven die je eigenhandig kan programmeren voor de functionaliteiten die je zelf het vaakst gebruikt. Denk aan het aanpassen van helderheid, skippen van nummers of aanpassen van volume. De topplaat van het toetsenbord is eenvoudig verwijderbaar, wat je toelaat het toestel makkelijk te kuisen en zelfs te customizen.

MM712 gamingmuis

Cooler Master heeft eindelijk een opvolger voor de MM711 draadloze muis klaar, met optische switches en net zoals het MK721-toetsenbord te verbinden via 2.4Ghz of bluetooth. De MM711, die geliefd is voor z’n lichte gewicht, wordt hiermee opgevolgd door een toestel dat even veel (of moet ik zeggen weinig) weegt met 59g.

SH711 headset

Met de SH711 mikt Cooler Master op een bredere use case dan puur gaming. Vandaar het eerder neutrale zwarte design. Het is een bluetooth headset die je ook via USB-C en 3.5 mm jack kan connecteren. Ideaal is dat deze headset ook aan actieve noise-cancelling doet in twee levels, afhankelijk van hoeveel geluid je wil elimineren uit je omgeving. Het apparaat bedien je, net zoals bijvoorbeeld de Sony WH-1000-xm4, met touch controls aan de oorschelpen. Dat maakt de headset dus ideaal om ook buitenshuis te gebruiken, naast de gebruikelijke gamingnoden.

HAF 700 EVE case

De HAF 700 ECO is een beest van een pc-case. Hij ziet er niet alleen erg agressief uit met de glazen vinnen en een rond LCD-scherm vooraan, maar biedt enorm veel plaats voor al je pc-componenten. Maar naast het uiterlijk moet vooral de koeling met de nodige aandacht gaan lopen. Je krijgt een breed scala aan mogelijkheden om tot 13 fans te installeren en je kan ook nog eens speciale brackets gebruiken om fans schuin in je case te plaatsen. Al lijkt deze case mij uitermate geschikt voor waterkoeling gezien de ruimte én de grote glazen zijwand.

CMODX pre-built pc’s

Cooler Master slaat de handen in elkaar met vooraanstaande pc-modders om pre-built desktop pc’s samen te brengen met de gekke towers die normaal gezien voor meer technisch onderbouwde gamers weggelegd zijn. Hierin is het vertrekpunt steeds een Cooler Master case die door erkende modders onder handen genomen werd om er een tikje indrukwekkender uit te zien. Denk hierbij aan de traditionele rechthoekige vormfactor, maar ook meer out-of-the-box designs zoals cases die eruit zien als een paar sneakers, of zelfs een haai.

Het concept is best straight-forward. Via de CMODX-website selecteer je de case die je wil, stel je de componenten samen die je onder de motorkap wil, en rond je jouw bestelling af. Cooler Master bouwt de computer voor jou en stuurt hem jouw richting uit. Is er iets mis met jouw systeem? Dan kun je de hele boel integraal terugsturen en Cooler Master vogelt voor jou uit wat er net gerepareerd moet worden. Op dit moment is het nog niet zeker of deze dienst ook meteen in België beschikbaar zal zijn.

Een zee aan verkoeling, stroom en behuizing

Cooler Master staat natuurlijk voornamelijk bekend als hardwarefabrikant voor pc-onderdelen. Hoewel ik hier niet in ga op alle pc-hardware voor jouw volgende desktop, valt met een gerust hart te zeggen dat er voor iedere gamer wat wils is. Je kan alle technologie die Cooler Master tijdens hun keynote aankondigde zelf gaan bewonderen op het digitale Chronos Summit van Cooler Master zelf.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.