Pragalicious top 10 moeilijkste én beste FromSoftware-bossfights (part 2)

Elden Ring

Zoals trouwe aanhangers van de franchise ondertussen al weten, zit het FromSoftware-universum vol met ontelbare pittige bossfights. Maar welke betekenis hebben deze bossfights nu eenmaal zonder een fatsoenlijke rangschikking? En dat is net waar we jullie te hulp willen schieten met deze special.

“Uitdagend” en “origineel” gaan echter niet altijd hand in hand als het van Hidetaka Miyazaki afhangt en daarom hebben wij niet één maar wel twee top 10’s voor jullie uitgedacht (we know, we know, we’re awesome). Oh ja, blijf zeker en vast doorlezen tot het einde want helemaal onderaan hebben wij nog enkele interessante tips & tricks voor jullie op een rijtje gezet, in de hoop jullie Elden Ring-expeditie toch ietwat aangenamer te kunnen maken.

10. Old Iron King (Dark Souls II)

The Old Iron King, who succumbed to the flames that swallowed his castle. The Iron King’s flesh was charred, and his soul possessed by the things that lurk below.

Old Iron King is de eindbaas van Iron Keep en bezit één van de vier great souls. Deze reusachtige gehoornde en gevleugelde demon doet qua uiterlijk denken aan Dragon God (Demon’s Souls) en is te bekampen op een hele kleine oppervlakte omringd door lava. De legende gaat dat hij gedood werd door Smelter Demon en dat zijn ziel bezeten zou zijn door het kwade dat in de vlammen op de loer lag. Iets vertelt ons dat hier enige vorm van waarheid in zit. Een perfecte timing is van groot belang tijdens deze bossfight.

9. Dragon Slayer Ornstein and Executioner Smough (Dark Souls)

Ornstein, Dragonslayer Knight and Smough, the Executioner who guard the cathedral in the forsaken city of Anor Londo. Special beings have special souls. Lord Gwyn granted this souls to his four most trusted knights.

Dit duo bewaakt de Kathedraal van Anor Londo. Dragon Slayer Ornstein was de meest loyale ridder van Lord Gwyn en zijn gouden harnas is gemaakt om te lijken op een leeuw. Zijn kompaan Executioner Smough, wiens armor set en hamer terugkeren in Dark Souls III, stond bekend als de beul van Anor Londo. Het zal dan ook niet verbazen dat dit voor ons de meest uitdagende bossfight uit Dark Souls is.

8. Lady Butterfly (Sekiro: Shadows Die Twice)

Since childhood, Lady Butterfly trained in her illusion techniques in Usui’s forest of mist and mystifications, to the far north of Ashina. As an acquainted of Owl, she too joined forces with Isshin Ashina to retake the land that Shuzen Tamura stole from the people of Ashina.

“It’s been a long time… Son of Owl. Shall we dance?”

Een gevecht waar een licht familiaal kantje aan verbonden is, aangezien Lady Butterfly de vroegere trainingsmeester was van de young Wolf (Sekiro). Jaren later ontmoeten ze elkaar terug, maar de kaarten zijn nu wel wat anders geschud. Na te realiseren dat ze de krachten bundelde met je grootste vijanden, besloot je om je oude mentor uit te dagen tot een duel. Pas wel op, want de vele illusies zullen je vaak doen twijfelen tegen wie je het exact aan het opnemen bent…

7. Maneater (Demon’s Souls)

Twin demons who reside high above the Fool’s Idol Archstone. They are chimaera-like beasts in appearance, with the body of a beast, bat wings, a serpent in place of a tail, and a vaguely human head with luminous green eyes.

Deze demonen, die vermoedelijk gecreëerd zijn door the Old Monk als experiment op gevangenen van Latria, lijken regelrecht uit de Griekse mythologie te zijn geplukt. Als een van de laatste bosses uit de game belooft dit nog een aartsmoeilijke beproeving te worden, vooraleer de deuren richting the Old Monk worden geopend. Het is de eerste keer dat je het zal opnemen tegen twee bosses tegeljkertijd, waardoor je skills meer dan ooit op de proef zullen gesteld worden. En de compacte setting maakt het er zeker niet makkelijker op…

6. The Nameless King (Dark Souls III)

The Nameless King was once a dragon-slaying god of war, before he sacrificed everything to ally himself with the ancient dragons.

Een moeilijke bossfight waar een intrigerende storyline achter schuilt; bestaan er nog mooiere dingen op deze planeet vragen wij ons dan af? The Nameless King is vermoedelijk de meest epische bossfight die FromSoftware ooit bedacht heeft. In de eerste fase van het gevecht zal je eerst moeten zien af te rekenen met de machtige blue wyvern waarop de king rijdt. Eenmaal je in deze aartsmoeilijke klus bent geslaagd, gaat het duel verder en neem je het op tegen de Nameless King himself. Ronduit een epische strijd om regelrecht kippenvel van te krijgen.

5. Isshin, the Sword Saint (Sekiro: Shadows Die Twice)

Isshin, the Sword Saint (剣聖 葦名一心, Master Swordsman Ashina Isshin), having returned in his prime from “the beyond” through his Grandson’s sacrifice with the “Open Gate” Mortal Blade, attempts to fulfill Genichiro’s last wish by defeating Wolf and using the power of the Dragon’s Heritage to defend the crumbling kingdom of Ashina from the Interior Ministry

“Pitiful grandchild… This was your last wish. To see Ashina returned from the great beyond… which means, Sekiro… I must destroy you.”

De laatste bossfight van het Japanse FromSoftware-avontuur belooft zonder meer een enorm pittige strijd te worden. Eerst neem je het op tegen Isshin’s kleinzoon, Genichiro, die je doorheen de game al meermaals heeft uitgedaagd voor een vurig duel. Hierna stapt Isshin echter zelf naar voren en legt hij je het vuur aan de schenen voor een zenuwslopend gevecht. Meer dan ooit is geduld je beste bondgenoot; dus laat je nu écht niet verleiden om te gretig toe te happen.

4. Orphan of Kos (Bloodborne – The Old Hunters DLC)

The shape of Kos resembles a large blend of a fish, a mollusk, and even a human woman, all with bright white skin and blue scales. Its dimensions are almost the size of a small ship, and one cannot avert their eyes at this mysterious and sublime creature.

“Mercy for the poor wizened child. Mercy, oh please.”

Gelukkig dat ze bij FromSoftware hadden besloten om zo’n acht maanden na de release van Bloodborne deze aantrekkelijke DLC-pack te lanceren. Ze hadden vermoedelijk de indruk dat de basisgame nog niet moeilijk genoeg was. Orphan of Kos belooft een goede opwarmer te worden voor de nummer een in onze lijst. Deze DLC was bijgevolg écht een schot in de roos en we denken dat ze meermaals in hun handen hebben gewreven dankzij deze psychopatische toevoeging aan de eerste Souls-spinoff.

3. Demon of Hatred (Sekiro: Shadows Die Twice)

He’s the vessel for the flames of hatred of a man who failed to become Shura. The one-armed demon prowls the battlefield, consumed by flames of deepest resentment.

Deze optionele, doch ontzettend moeilijke bossfight is een van onze persoonlijke favorieten. De setting is om duimen en vingers bij af te likken en ken je al vanuit de eerdere Gyoubu-bossfight. De naam van deze demoon doet het gevecht echter alle eer aan, want hij is er ei zo na in geslaagd om ons de handdoek voorgoed in de ring te laten gooien.

2. Sister Friede (Dark Souls III – Ashes of Ariandel DLC)

Friede was the first Ash to enter the painting, but together with the good Father, they chose rot over fire.

“Please, avert thine eyes. I will snuff out these ashes for good.”

De runner-up van onze lijst is zeker geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, integendeel. De eerste DLC van Dark Souls III zet direct de toon voor wat belooft een ontzettend moeilijk deel van dit slotstuk te worden, om niet te zeggen hét moeilijkste. Maak je klaar voor drie phases, uiterst gevarieerde gameplay en een onverhoopte eindverrassing…

1. Ludwig, the Holy Blade (Bloodborne – The Old Hunters DLC)

Ludwig was the first of many Healing Church hunters to come, many of whom were clerics. As it was, clerics transformed into the most hideous beasts.

“Aah, you were at my side, all along. My true mentor… My guiding moonlight…”

Ongetwijfeld de meest uitdagende bossfight die we hebben moeten trotseren doorheen al onze FromSoftware-escapades. Niet enkel is de moveset van deze boss enorm talrijk, ook beschikt Ludwig over een cruciale one hit attack, waardoor je direct vanaf nul kan herbeginnen. Zelfs met een NPC aan je zijde slaag je er vaak niet in om zijn second phase te bereiken. Haal je beste runes al maar boven, want deze bossfight belooft model te staan voor het frustrerende karakter dat de Souls-games bezitten.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

3 gedachten over “Pragalicious top 10 moeilijkste én beste FromSoftware-bossfights (part 2)

  1. Jammer dat Midir en/of Slave Knight Gael hier niet op staan. Die hebben me veeeeeeeeeeel meer moeite bezorgd dan bvb Friede (die ik op 3e poging had verslaan) of Nameless King.

    1. Het was sowieso niet makkelijk om een top 10 te maken. We zijn er ons ook van bewust dat iedereen zijn/haar top 10 er anders zal uitzien. Veel hangt ook af van welke build je gebruikt. Midir en Slave Knight Gael hebben ons ook veel kopzorgen bezorgd hoor. Bovendien wouden we ook een boss uit elke From Software-game in onze top 10 plaatsen.

Reacties zijn gesloten.