Video neemt ons mee achter de schermen van Vampire: The Masquerade – Swansong

Vampire: The Masquerade - Swansong

Ik heb in mijn carrière dikwijls de kans gehad om een bezoek te brengen aan ontwikkelstudio’s. Het is altijd fascinerend om te zien hoe die mensen de games tot leven brengen. In tijden van corona moeten we het echter doen met video’s.

Eliott Hipeau, lead quest designer bij Big Bad Wolf, vertelt in de video over het DNA van de studio en wat hun games uniek maakt.

Net als The Council is Vampire: The Masquerade – Swansong een RPG waarin het verhaal een leidende rol speelt. De verschillende, vertakkende verhaallijnen zijn afhankelijk van de keuzes van de speler, maar ook van de manier waarop spelers de drie vampierhelden vormgeven.

Spelers kunnen de personage-sheets gebruiken om de krachten van de helden te bepalen en hun vaardigheden en vampiervermogens op unieke manieren te ontwikkelen. Dit biedt ruimte aan nieuwe benaderingen om problemen op te lossen en het verhaal in bepaalde richtingen te sturen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)