Pragalicious top 10 moeilijkste én beste FromSoftware-bossfights (Part 1)

Elden ring

In de aanloop naar de release van Elden Ring, zowat de meest geanticipeerde game van 2022, vonden wij het een uitstekend idee om met alle FromSoftware-masochisten (Luca en High Lord Wolnir) hier bij Pragalicious de koppen bij elkaar te steken om een leuke special neer te pennen. (Morgen serveren we jullie onze moeilijkste baasgevechten)

Zoals trouwe aanhangers van de franchise ondertussen al weten, zit het FromSoftware-universum vol met ontelbare pittige bossfights. Maar welke betekenis hebben deze bossfights nu eenmaal zonder een fatsoenlijke rangschikking? En dat is net waar we jullie te hulp willen schieten met deze special. “Uitdagend” en “origineel” gaan echter niet altijd hand in hand als het van Hidetaka Miyazaki afhangt.

Daarom hebben wij niet één maar twee top 10’s voor jullie uitgedacht (we know, we know, we’re awesome). Oh ja, blijf zeker en vast doorlezen tot het einde want helemaal onderaan hebben wij nog enkele interessante tips & tricks voor jullie op een rijtje gezet, in de hoop jullie Elden Ring-expeditie toch ietwat aangenamer te kunnen maken.

Top 10 beste bossfights

10. Looking Glass Knight (Dark Souls II)

The Knight served as Vendrick’s foreboding lieutenant, wielding a Thorned Greatsword and a mirrored shield that had the ability to tap into other worlds. Before the King’s fall and the collapse of his kingdom, the knight would serve as a test to warriors who wished to serve under the king

Het gevecht tegen Looking Glass Knight vindt plaats aan de top van Drangleic Castle, tijdens een weerzinwekkende bliksemstorm. Het schild van deze ridder heeft de vorm van een spiegel en wanneer hij deze in de grond plant, roept hij een vijandige NPC (of een andere speler) in het gevecht op (vergelijkbaar met Old Monk in Demon’s Souls). De sfeervolle setting en de prachtige armor-set van deze boss bezorgen hem een welverdiende plek in onze top 10.

9. Four Kings (Dark Souls)

The Four Kings were once great leaders of New Londo, and, in recognition of their foresight, Gwyn granted them their ranks and apportioned fragments of a Lord Soul discovered from the First Flame. When the Four Kings were seduced by evil, their knights became Darkwraiths, users of the art of Lifedrain

“Hoe geraak ik in hemelsnaam tot bij Four Kings?” Deze vraag hebben veel mensen zich ongetwijfeld gesteld toen ze voor de eerste maal van de trappen van The Abyss naar beneden donderden. Het antwoord gaan we hier echter niet verklappen. The Four Kings waren ooit de grote leiders van New Londo. Toen ze zich lieten verleiden door het kwaad, werden ze gevangen genomen in The Abyss en werd New Londo onder water gezet. Dit is zonder meer onze favoriete bossfight uit Dark Souls.

8. Soul of Cinder (Dark Souls III)

The Soul of Cinder is the manifestation of all Lords of Cinder that have pledged to defend the First Flame by linking it.

Deze epische eindbaas mocht niet in onze top 10 ontbreken. Soul of Cinder is een samensmelting van eerdere Lords of Cinder (zoals Lord Gwyn en de Chosen Undead) en andere personages die ooit de First Flame hebben gelinkt. Deze pittige boss hanteert tijdens de eerste fase verschillende aanvallen, wapens en magie waardoor hij heel moeilijk in te schatten is. In een tweede fase herkennen we de prachtige muziek uit de bossfight met Lord Gwyn uit Dark Souls, wiens aanvallen tijdens deze fase ook worden gekopieerd.

7. Flamelurker (Demon’s Souls)

Since ancient times, a fire demon has been sealed in an underground temple filled with dragon bones.

In het hart van Stonefang en onder de tunnels die door de mijnwerkers zijn gegraven, bevindt zich een tempel die gebouwd is om de botten van draken te aanbidden. Bewaker van deze tempel is Flamelurker, een vurige demon die de weg naar Dragon God maar al te graag voor jou verspert. Kenners van magische spreuken zullen weinig problemen ondervinden met deze boss, anderen zullen vaak met het hoofd tegen de muur lopen.

6. Amygdala (Bloodborne)

Amygdalaare Great Oneshat appear to be some of the most widely-revered of their kind. This is indicated by the numerous statues of them lining the Cathedral Ward and Yahar’gul, Unseen Village. Many Amygdala populate the world, dwelling atop the sides of various large buildings

“Oh Amygdala! Oh Amygdala! Have mercy on the poor bastard.”

Echt voorbereid konden we ons niet noemen toen we voor het eerst oog in oog (of moeten we zeggen ogen) stonden met deze monsterlijke spin. Dit wezen heeft een hoofd dat sterk lijkt op een deel van de hersenen, dat zijn naam deelt met dit afschuwelijke wezen. En de uitspraak van dat woord is al even moeilijk als de bossfight zelf. Onze persoonlijke favoriet uit Bloodborne. Wij hebben er alvast arachnofobie van gekregen.

Bloodborne™_20151015002649

5. Maiden Astraea (Demon’s Souls)

Astraea is the Sixth Saint of the Church, and has set out on a pilgrimage to the Valley of Defilment in order to care for those who are suffering there. Journeying alongside Astraea is Garl Vinland, her most trusted bodyguard and companion.

Maiden Astraea is de eindbaas van de Valley of Defilement Archstone. Als we een top 10 moesten maken van makkelijkste bosses, stond zij zonder twijfel bovenaan. Zelf neemt Maiden Astraea het niet tegen jou op. Daarvoor doet ze een beroep op Garl Vinland, die wat ons betreft over de knapste armor set in de game beschikt. Wat maakt deze bossfight dan zo merkwaardig om een plaats in onze top 10 te verdienen? Wel, de cutscene die je te zien krijgt wanneer je de bossarena binnenwandelt, zal niemand onberoerd laten.

4. Divine Dragon (Sekiro: Shadows Die Twice)

It’s a mythical, ancient god said to have came from the west long ago. Colossal, stunningly beautiful and majestic, it wields a giant sword that appears to be made entirely of magic.

The Divine Dragon is alles waar een bossfight hoort om te draaien; een epische vijand die zo machtig is dat je hem enkel kan vernietigen door op het juiste moment toe te slaan. Net zoals Sekiro, the Sculptor en the Demon of Hatred mist ook de Divine Dragon zijn linkerarm; wat een terugkerend thema lijkt te zijn in de game. Misschien even Thor opbellen want bliksem belooft de grootste zwakte te zijn van deze grootse tegenstander.

3. Storm King (Demon’s Souls)

Post purification, heroes are offered to the Storm King. The Storm King is worshiped by Shadowmen. They believed the beast brought forth the rain and was ruled by the God Storm King.

Storm King is de eindbaas van de Shrine of Storms Archstone. Deze boss is een reusachtige versie van de vreselijk irritante Manta Rays die je eerder doorheen het level al meermaals bent tegengekomen. Het decor in de gietende regen is een van de mooiste die wij ooit op onze schermen gezien hebben tijdens een bossfight. Net zoals bij Yhorm the Giant uit Dark Souls III, speelt ook hier The Storm Ruler een belangrijke rol. 

2. Dragon God (Demon’s Souls)

As the Archdemon was worshipped as a God, the countersign of the Dragon Demon’s Soul is God’s Wrath, one of the greatest miracles, and represents God’s power against Dragon God’s tremendous malice. The other two spells crafted from the Archdemon’s soul (fireball and firestorm) are powerful fire spells, representing the colossal power of the flames in the Dragon God’s chamber.

Dit gevecht heeft ons meermaals met de handen in het haar doen zitten. Deze bossfight is eigenlijk meer verstoppertje spelen dan een echt gevecht. De moeilijkheid hier is om uit te zoeken wat je moet doen om hem op de knieën te krijgen. Eens je dat hebt uitgevogeld, is het vrij makkelijk om deze imposante boss te verslaan. Laat je vooral niet imponeren door zijn gestalte en de in lava overgoten arena.

1. Lothric, Younger Prince & Lorian, Elder Prince (Dark Souls III)

The two princes rejected their duty to become Lords of Cinder, and settled down far, far away to watch the fire fade from a distance. A curse makes their souls nearly inseparable.

“Oh, dear, another dogged contender. Welcome, Unkindled One, purloiner of Cinders. Mind you, the mantle of Lord interests me none. The fire linking curse, the legacy of lords, let it all fade into nothing. You’ve done quite enough, now have your rest.”

Broederliefde staat centraal tijdens deze bossfight. In een eerste fase vecht je tegen Lorian terwijl oudere broer Lothric waakzaam toekijkt. Eens je Lorian hebt verslagen, haalt Lothric zijn krachten naar boven en brengt hij zijn broer weer tot leven waardoor het echte gevecht nu kan beginnen. De broers zijn de laatste van de vijf Lords of Cinder die je in het spel tegenkomt. De muziek tijdens deze bossfight zorgt elke keer opnieuw voor kippenvel.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.