World of Warships krijgt super vliegdekschepen en een nieuwe spelmodus

Niet alleen World of Tanks maar ook Wargamings Warships en Warplanes-licenties kunnen nog steeds op heel wat succes rekenen. Dit is er eentje voor de fans van natte voeten die graag de zeven wereldzeeën afvaren op zoek naar schepen om te kelderen.

Wargaming heeft de details bekendgemaakt van de nieuwste update voor World of Warships, inclusief nieuwe schepen, een geheel nieuw type combat en een langverwachte natie.

Niet één, maar twee nieuwe Super Vliegdekschepen doen hun intrede in World of Warships. De Eagle is afkomstig van de Britse marine, die enkele van de meest geavanceerde dekvliegtuigen uit de jaren 1950 herbergde, waaronder straalvliegtuigen. De Verenigde Staten is in het spel nagebouwd op basis van originele onafgewerkte plannen uit 1949, waardoor spelers een glimp te zien krijgen van wat had kunnen zijn.

Beide schepen hebben twee soorten squadrons aan boord: een standaard squadron en een geheel nieuw tactisch squadron. Deze zeer snelle straalvliegtuigen kunnen snel aanzienlijke afstanden afleggen en bliksemsnelle aanvallen uitvoeren op vijandelijke schepen.

In de nieuwste update kunnen spelers zich ook storten op een gloednieuwe tijdelijke spelmodus: Dirigible Derby. In dit speltype nemen 12 teams het tegen elkaar op in een Tier X-scheepsshowdown, waarbij ze deze iconische luchtschepen naar hun bestemmingen escorteren.

Gebaseerd op historische tactische oorlogsvoering, waarbij belangrijke diplomaten werden geëscorteerd om geheime onderhandelingen te voeren in neutrale gebieden, kunnen spelers uit de eerste hand een gevoel krijgen voor missies waar veel op het spel stond. Wie sneller is dan zijn tegenstander en als eerste zijn luchtschip aflevert, zal zegevieren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)