The Witcher 3-director vormt nieuwe studio en werkt aan een nieuwe dark fantasy RPG

Of we ooit mogen uitkijken naar The Witcher 4? Dat is een groot vraagteken. Nu Cyberpunk 2077’s next-gen update beschikbaar is, is het wachten op de next-gen update van The Witcher 3. En daarna? Dat zal de toekomst uitwijzen waarschijnlijk.

We werken momenteel aan een AAA, donkere fantasie RPG – de eerste titel van een geplande saga. En hoewel we dolgraag meer willen vertellen, is dat alles wat we op dit moment kunnen delen.”

Wie alvast niet kon/wilde wachten is de man achter The Witcher 3 zelf, namelijk game director Konrad Tomaszkiewicz. Samen met ex-werknemers van CD Projekt RED richtte hij een nieuwe studio op genaamd Rebel Wolves. Volgens het team zouden ze druk in de weer zijn met het ontwikkelen van een nieuwe dark fantasy RPG.

Om echt geweldige games te maken, lopen we niet achter trends of cijfers aan,” zei narratief directeur Szamałek in de aankondiging van vandaag. “Ons doel is duidelijk gedefinieerd: memorabele games maken, ontroerende verhalen vertellen en viscerale emoties oproepen. Het is ambitieus, echt waar – en ik ben blij dat het zo is. Kunst heeft ambitie nodig. Ik wil niet zomaar een spelletje maken. Ik wil werken aan titels die mensen zich zullen herinneren.

Op de officiële website kan je al een heel klein beetje info vinden. Wij zijn alvast benieuwd naar wat ze in petto hebben:

We’re currently working on a AAA, story-driven RPG saga for PCs and next-gen consoles. We’ll have more to share soon. Trust us – you’ll be hooked.

Iets met vampieren? Weerwolven?

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)