Knappe launch trailer voor Total War: Warhammer III

Total War Warhammer 3

Toen SEGA een paar jaar geleden kwam vertellen dat ze het Warhammer-universum naar de Total War-reeks zou brengen was ik verrast. Zou dit unieke universum wel passen in de serie? Oh boy, wat zat ik er flink naast want zowel Warhammer als Warhammer II waren bommetjes.

Op naar Total War: Warhammer III dus!

Vanaf vandaag is ook deze beschikbaar, exclusief op pc, en ook nu weer is het volop smullen geblazen.Warhammer III dompelt spelers onder in een catastrofale machtsstrijd tussen stervelingen en daemonen met elk als doel de macht van een stervende god te redden of te exploiteren.

Met zeven verschillende speelbare rassen – waaronder de videogame debuten van Grand Cathay en Kislev – naast baanbrekende nieuwe functies, zoals de Realm of Chaos-campagne, acht-speler multiplayer, en de aanpasbare RPG-achtige Daemon Prince Legendary Lord.

Daarnaast is er de Prologue-campagne, een nieuwe Total War-ervaring die perfect is voor beginnende spelers en spelers die een opfriscursus nodig hebben voor de mechanica van het spel. In dit speltype leren spelers basis- en geavanceerde generaalstechnieken en doen ze mee aan een verhalende ervaring die leidt naar de hoofdcampagne.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)