World of Tanks Blitz introduceert voor het eerst een Nederlandse map

Er werden zowel in Holland als in België heel wat legendarische tankslagen uitgevochten. Het is dus best vreemd dat we tot nu hebben moeten wachten op een eerste map in onze contreien in World of Tanks.

Voor het eerst komt er een map in the spel met een Hollandse tintje. In de nieuwe map, genaamd Molendijk, kun je naar hartenlust tekeer gaan tussen de iconische windmolens en tulpenvelden.

De makers hebben bewust een fictive locatie gemaakt en hebben diverse bronmaterialen uit het verleden gebruikt ter inspiratie. 

Molendijk speelt zich af op een vrolijke zonnige dag en overal staan kleurrijke tulpen in volle bloei en draaien de molens. Als je even doorrijdt kom je in the dorpje terecht waar je typische Nederlandse gebouwen en smalle straatjes tegenkomt. Visueel gezien geeft het je een beetje een schilderachtig en pittoresk gevoel waar je, ironisch genoeg, er flink op los kan racen en knallen. 

Wargaming heeft bewust voor twee compleet verschillende omgevingen in één map gekozen zodat de matches zo gevarieerd mogelijk kunnen zijn qua gameplay betreft. Het centrum is perfect voor zware tank tactieken en die op het platteland voor snellere voertuigen.

Er zijn ook continue veranderende elementen in de map. Zo zweeft er een branded luchtschip en breken er op diverse plaatsen branden uit.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)