Eerste gameplay trailer voor Dune: Spice Wars

Net als iedere fan van de film Dune, of het RTS-genre, ben ook ik wel benieuwd wat we van de RTS Dune: Spice Wars mogen verwachten. Deze eerste gameplay trailer geeft ons alvast een ideetje.

In Dune: Spice Wars staan we aan het hoofd van een van de vier bekende facties en zijn we op zoek naar de macht door de controle over de meest waardevolle en strategisch belangrijke grondstof in het universum: spice.

Zelf vatten de makers het als volgt samen:

Speel als iconische personages, zoals Hertog Leto Atreides, Baron Vladimir Harkonnen en meer, en leid je factie naar de overwinning. Kijk uit voor de constante dreiging van de enorme sandworms, die het gevaarlijke landschap van Dune domineren.

Kies tussen uitvluchten, politieke invloed, economische suprematie of openlijke oorlogsvoering om te zegevieren en controle te krijgen over de belangrijkste planeet in het universum. Gebruik geheime agenten om de plannen van je tegenstanders te saboteren. Stem over politieke resoluties in de Landsraad om je strategie te bevorderen.

Verken Dune met ornithopters om grondstoffen, dorpen en bezienswaardigheden te ontdekken. Breid uit met je troepen om controle te krijgen over steeds meer regio’s. Exploiteer de grondstoffen via gebouwen en spice harvesters om de economie te domineren. Vernietig je vijanden met een sterk leger, maar pas op, want regelrechte agressie kan hoge politieke gevolgen hebben.”

En dan nu gameplay!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)