Netflix werkt samen met Take Two Interactive aan verfilming van Bioshock

Bioshock

Ik ben even moeten gaan zitten toen ik het nieuws op Twitter voorbij zag komen. Daarna heb mezelf even stevig in de arm moeten knijpen. Ik droom dus echt niet en er komt effectief een Bioshock-film!

Ik heb er al genoeg over door geboomd in onze podcast, maar Bioshock is voor mij veruit de beste en meeslepende game die ik ooit heb gespeeld. De onheilspellende, unieke sfeer die in de vervallen onderwaterwereld van Rapture hangt is wat mij betreft onnavolgbaar. Dat er daarna nog twee fantastische games in diezelfde reeks verschenen, maakte het wat mij betreft alleen maar beter.

En nu volgt het summum, want Take Two Interactive, de uitgever van de game, en Netflix hebben een akkoord gesloten om een filmadaptatie te maken van deze uiterst sfeervolle game.

Helaas moet ik in eenzelfde adem vertellen dat dit nog niet voor meteen zal zijn. Want volgens onder andere The Hollywood Reporter moet er nog begonnen worden aan het script. Al is dat niet verwonderlijk als je weet dat er meer dan een jaar gewerkt is om de filmrechten in orde te krijgen.

Het zal dus minstens nog een jaar of twee wachten zijn tot wanneer we effectief de film op Netflix zullen zien verschijnen. Ondertussen kijken we nog maar even verder naar The Witcher op diezelfde streamingdienst.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.