Lara Croft-standbeeld onthuld in aanloop naar opening Tomb Raider: The LIVE Experience in april

Gamers, en zeker Tomb Raider-fans, die binnenkort naar Londen reizen moeten zeker een bezoekje brengen aan de hippe Camden-wijk.

Volgend op de aankondiging van de nieuwe attractie, Tomb Raider: The LIVE Experience, heeft Little Lion Entertainment in samenwerking met Paramount Pictures en Crystal Dynamics een standbeeld onthuld van Lara Croft.

Het meer dan levensgrote beeld van Lara Croft is gebaseerd op 25 jaar Tomb Raider-geschiedenis, die zich uitstrekt vanaf de originele Tomb Raider-game die in 1996 werd gelanceerd tot de nieuwste incarnatie van de iconische held in de Survivor-trilogie die tussen 2013 en 2018 werd uitgebracht.

Het beeld van ruim 2,5 meter hoog is in samenwerking met Crystal Dynamics in Londen gebouwd in de stijl van een zandsteengravure, om te passen bij de look en feel van de nieuwe attractie. Het nieuwe beeldhouwwerk wordt geplaatst in de Stables Market in het hart van Camden, waar in april de Tomb Raider: The LIVE Experience-attractie wordt geopend. 

Tomb Raider: The LIVE Experience neemt avonturiers mee op reis, waarbij teams van maximaal acht mensen Lara Croft vergezellen op haar zoektocht naar een krachtig artefact dat in handen is gevallen van een gevaarlijke vijand. Ontsnap aan een zinkend schip, verken de oerwouden van Costa Rica, ontdek een oude graftombe, los omgevingspuzzels op en vecht tegen een geheime orde in deze nieuwe, spectaculaire attractie, compleet met prachtige, schilderachtige werelden, en live-acteurs die personages uit de Tomb Raider-franchise tot leven wekken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)