Extra Mario Kart circuits online speelbaar ook als je er niet voor betaalt

Mario Kart 8 Deluxe

Tijdens de voorbije Nintendo Direct kondigde Nintendo aan dat er maar liefst 48 circuits zullen toegevoegd worden aan het ontzettend fijne Mario Kart 8 Deluxe op Nintendo Switch.

Al deze tracks zijn onderdeel van de Mario Kart 8 Deluxe: Circuit-uitbreidingspas die je kan aanschaffen voor €24,99, maar krijg je ook gratis als je een uitbreidings-abonnement hebt op Nintendo Switch Online.

Op 18 maart verschijnt de eerste set met acht circuits:

Goudensprintbeker
  • Parijs-Promenade (Mario Kart Tour)
  • Toads Circuit (Mario Kart 7)
  • Chocokloof (Mario Kart 64)
  • Kokosnootplaza (Mario Kart Wii)
Gelukskatbeker
  • Tokio-Toer (Mario Kart Tour)
  • Paddenstoelenpas (Mario Kart DS)
  • Wolkenhof (Mario Kart: Super Circuit)
  • Ninjaschool (Mario Kart Tour)

Nu blijkt uit informatie op de officiële pagina van de game, dat de tracks online speelbaar zullen zijn voor mensen die de uitbreidingspas niet hebben aangeschaft. Daar staat namelijk het volgende te lezen in de kleine lettertjes onderaan:

Circuits uit set 1 van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas kunnen vanaf 18 maart lokaal of online worden gespeeld in vriendschappelijke of competitieve races, zelfs als slechts één speler in het bezit is van de Mario Kart 8 Deluxe – Circuit-uitbreidingspas of toegang heeft via een lidmaatschap van Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket. Vanaf 22 maart verschijnen de circuits uit set 1 ook als je willekeurige circuits kiest in wereldwijde of regionale races.

Het is dus niet duidelijk of de circuits uit de tweede set ook voor iedereen online speelbaar zullen zijn, maar het is alvast wel een mooie geste van Nintendo om een tweedeling in de online races te vermijden. Al denk ik wel dat de meeste gamers de circuits in offline multiplayer tegen elkaar spelen, dus de vraag is of Nintendo door deze beslissing veel geld laat liggen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.