Gerucht: Remaster van Goldeneye 007 wordt zeer binnenkort aangekondigd

Goldeneye 007

Velen zien Goldeneye 007 als een van dé shooters op console. Ik moet eerlijk toegeven dat ik de game nooit heb gespeeld, omdat ik in die tijd moest kiezen tussen een PlayStation en een Nintendo 64. Ik koos dus voor de eerste…

Daarom hoop ik écht wel dat de geruchten rondom de remaster van deze legendarische game waar zijn. En als we notoir journalist Jeff Grubb mogen geloven, zou de game de komende weken aangekondigd worden. Dat zei hij althans in zijn show GrubbSnax:

“I think that Microsoft is going to be the one to announce that first. I think this game is probably coming pretty soon, I’m thinking next couple of weeks.”

De game werd ontwikkeld door Rare, dat ondertussen onderdeel is van Microsoft, dus in theorie zou het niet moeilijk mogen zijn om de game opnieuw uit te brengen. Helaas is de realiteit iets anders.

Want zowel Nintendo als James Bond-eigenaar MGM bezitten ook over de rechten op de game, dus moet Microsoft een deal zien te maken met beide partijen. Deze gesprekken zouden eindelijk in een rechte lijn zitten, waardoor Goldeneye 007 op Xbox-consoles, pc én de Nintendo Switch zou uitkomen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.