Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 6 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Remnant: From the Ashes! Nooit gedacht dat ik die game zou spelen! Maar dat is net het voordeel van Xbox Game Pass (en pc). Ik speel games die ik anders nooit zou spelen of proberen. Auron_Sagara en Razer hebben me dus zo ver gekregen om me samen met hen aan deze soulslike co-op shooter te wagen. En na heel wat omwegen en miserie (Xbox party chat op pc kon mijn microfoon niet vinden) hebben we dus de eerste baas verslaan. Op naar de volgende dit weekend.

Daarbovenop absoluut Horizon Forbidden West want ook die game heeft me stevig in zijn greep.

Qua series is er maar één optie: de seizoensfinale van The Book of Boba Fett! En daarna? Hmmm iets vinden dat me zoet kan houden tot 25 februari want dan start Vikings: Valhalla.


MrRolfson

Nintendo kondigde deze week maar liefst 48 nieuwe (of geremasterde circuits) aan voor Mario Kart 8 Deluxe op Switch. Het ideale moment om deze game nog eens van onder het stof te halen en samen met m’n kinderen wat potjes te racen.

De laatste aflevering van The Book of Boba Fett op Disney+ heb ik ondertussen al achter de kiezen. Ik bleef om eerlijk te zijn toch wat teleurgesteld achter, want de reeks bleef wat mij betreft nogal op de vlakte met dit iconische personage. Daarom ga ik dit weekend op zoek naar een nieuwe reeks. Al is de kans groot dat het derde seizoen van After Life met de onnavolgbare Ricky Gervais eraan moet geloven.


Luca

Na een afmattende examenperiode van meer dan twee maanden en een welverdiende skivakantie, begeef ik me eindelijk terug op de Belgische begane grond. Concreet betekent dit dat ik eindelijk terug de gepaste tijd kan vinden om mezelf weer aan het gamen te zetten. Opties zat, want niet enkel blijft FIFA mijn aandacht iets te vaak naar zich toetrekken, ook heb ik nog altijd wat unfinished business te regelen in Kamiagata (Ghost of Tsushima). Met Elden Ring in het verschiet, heb ik bovendien eindelijk weer een titel om staalhard naar uit te kijken. Ik kan niet wachten om ermee aan de slag te kunnen gaan.

Wat series betreft, hebben de examens mij zeker geen windeieren gelegd, aangezien ik de weloverwogen keuze heb gemaakt om helemaal van scratch te herbeginnen aan The Office. Ondertussen ben ik alweer aanbeland bij het voorlaatste seizoen. Maar man wat een knalserie is me dat toch. Never seems to get old.


auron_sagara

Het weekend zal weer gevuld worden met op de eerste plaats de voortzetting in Deathloop. Heb een heel belangrijke lead vrijgespeeld, die in het verdere verloop van de game wel eens beslissend kan worden.

Voor de rest is het co-op tijd met onder andere R6 Extraction, Outriders en het fantastische Remnant From the Ashes. Ben bij de laatst genoemde game zelfs een tweede sessie gestart nu met Praga en zijn vaste co-op partner Razer, waar ik ondertussen toch ook al heel wat uurtjes met heb gespendeerd in de wereld van de videogames.

Op gebied van series is het heel simpel, het volledige eerste seizoen van The Book of Bobba Fett staat op Disney+, dus dit wordt een binge avondje pur sang met het vrouwtje. Ben ondertussen ook aan The Boys begonnen via Amazon en heb al immens veel spijt dat ik met deze geweldige reeks zolang heb gewacht om te bekijken.


Frumberto

Balen is het dat we in België geen Lost Ark kunnen spelen. De game komt morgen uit en zou normaal mijn hoofdactiviteit zijn tijdens het weekend. Hopelijk moet ik niet te lang treuren en komt Amazon snel moet een oplossing om bepaalde lootboxes in ons land uit de shop te halen. Zondag is het sowieso weer Outriders tijd. Zaterdag probeer ik nog wat ontsnappingspogingen in Hades en warm ik mij al wat op voor de release van Total War: Warhammer III door diens voorganger te spelen.

Snowpiercer lost elke week een aflevering van het derde seizoen op Netflix. Daar heb ik er nu weer enkele van om naar te kijken. De vraag is en blijft, gaat ook Sean Bean in deze serie sterven?


High_LordWolnir

Dit weekend zal voornamelijk in het teken staan van remasters. Op vrijdagavond zet ik mijn avontuur met de gebroeders Drake verder in de opgepoetste versie van Uncharted 4: A Thief’s End. Ik beleef opnieuw heel veel plezier aan deze must play game. Het spel weet met regelmaat een glimlach op mijn gezicht te toveren. Ik hoop dan ook echt dat we ooit een nieuwe game uit deze reeks mogen verwachten. Als Sully tot na zijn pensioen kan meedraaien, dan kunnen Nathan en Sam dit toch ook?

Op zaterdag staat er een bezoek aan vrienden in Gent op het programma. Het zal een rustig dagje door de straten van de binnenstad worden dat wordt afgesloten met een etentje. Het Belfort beklimmen zal voor een andere keer zijn.

Zondag kruipen we weer achter onze PC om aan het tweede deel van de Life is Strange: Remastered Collection te beginnen. Wie net zoals mij de originele spellen nooit gespeeld heeft, moet zeker eens overwegen om de Remastered Collection aan te schaffen. De spellen kennen een sterk verhaal en geven jou als speler verschillende keuzemogelijkheden die zorgen voor alternatieve eindes. Om dan nog maar te zwijgen over de fantastische soundtrack.


RoMa

Ik voel me net de Romeinse Sherlock Holmes, met alle mysteries die ik in The Forgotten City aan het ontrafelen ben. Geef me een sterk verhaal en een coole setting en ik dompel mezelf met plezier volledig onder. Pas op, ook een simpelere maar retestrakke uitdaging ga ik aan: Circuit Superstars krijgt me volledig in focus-mode.

Ook een andere “schattige” race-achtige game heeft me weer te pakken: er moet dringend nog eens een tornooi gewonnen worden in Rocket League. (Ik weet het, een echte racegame is het niet. Competitief is het natuurlijk helemaal wel.)

In FIFA22 heb ik m’n kar volledig gekeerd. M’n Ultimate Team dat helemaal rond de Premier League gebouwd was heb ik achtergelaten voor een Bundesliga-squad. Ik moest wel, nadat ik de Team Of The Week-kaart van Joshua Kimmich (91) kon bemachtigen.

Op Netflix heb ik het tweede seizoen van Tiger King uitgekeken. Knotsgekke serie maar vooral enorm veel respect voor de documentairemakers, die enorm professioneel alles prachtig brengen. Op aanraden van vrienden begin ik nu aan Arcane, alhoewel ik nog nooit een seconde League Of Legends heb gespeeld. Ik laat me onbevangen en onbevooroordeeld vallen in een nieuwe put.


Lazlo

Wanneer ik dit schrijf, ben ik net terug van de dokter die met een verijdeld wattenstaafje mijn linkerneusgat molesteerde om te achterhalen of ik één van de vele covid-patiënten in België ben. Ik ben dus met andere woorden ziek. Of dit sterk mijn weekendplannen zal beïnvloeden, valt dus nog af te wachten.

Terwijl ik op testresultaat wacht, zal ik in ieder geval mijn slaaptijd afwisselen met hier en daar een aflevering van The Mandalorian. Gisterenavond heb ik eindelijk het eerste seizoen afgerond, en ik moet zeggen dat ik – na er even voor te moeten opwarmen – nu toch wel mee ben in het verhaal van Mando.

Verder zal ik nog wat tijd doorbrengen in Arcadia Bay met de remasters van Life is Strange en Life is Strange: Before the Storm. Al is het maar om alle collectibles in huis te halen. Ook denk ik eraan nog wat rond te dolen in de wondere wereld van Horizon Zero Dawn ter voorbereiding op Forbidden West. Wat kijk ik uit naar die game. Eens zien of ik het mechanische monsters jagen nog in de vingers heb.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.