Final Fantasy VI verschijnt op 23 februari op Steam en mobile

Square Enix laat weten dat het zesde deel in de Final Fantasy pixel remaster-serie, Final Fantasy VIop 23 februari verschijnt voor Steam en mobiele platformen. De fans kunnen vanaf dan hun favoriete JRPG als 2D pixel remaster op een verbeterde manier beleven, met vernieuwde graphics en audio.

Final Fantasy VI verscheen oorspronkelijk in 1994 voor het Super Nintendo Entertainment System. De nieuwe versie heeft diverse verbeteringen voor een gebruiksvriendelijkere ervaring.

Spelers beleven een tijdloos verhaal dat volgt op de War of the Magi, die het land in puin legde en ervoor zorgde dat alle magie uit de wereld verdween. Duizend jaar later heeft de mensheid de wereld opnieuw opgebouwd met behulp van machines en technologie – totdat Terra opduikt, een meisje dat over mysterieuze krachten beschikt.

In een poging deze krachten als wapen te gebruiken, heeft het kwaadaardige rijk haar tot slaaf gemaakt, wat leidt tot een noodlottige ontmoeting tussen Terra en een jongeman genaamd Locke. Hun spannende ontsnapping uit de klauwen van het rijk zet een reeks gebeurtenissen in gang die ontelbare levens zal raken en tot één onvermijdelijke conclusie leidt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)