“Starfield moet Bethesda’s meest gespeelde game ooit worden”

Dat is de ambitie van Xbox-baas Phil Spencer. Dit tezamen met het feit dat hij ook de spelersaantallen van zowel Call of Duty als World of Warcraft binnen vijf jaar naar ongekende hoogtes wil doen stijgen. De vraag is alleen hoe hij dat gaat doen…

In een interview met Axios-journalist Stephen Totilo via Twitter liet Spencer deels in zijn kaarten kijken. Zeker wat betreft Starfield is Phil Spencer ambitieus.

Hoe zorgen we er voor dat Starfield de meest gespeelde Todd Howard-game ooit wordt?

Xbox Game Pass kan momenteel rekenen op 25 miljoen abonnees, niet mis denken wij dan. Dit alleen al moet ervoor zorgen dat deze games toegankelijker worden voor heel wat spelers die deze games misschien niet meteen zouden aanschaffen.

Kunnen we deze games echt maken – kunnen we ze toelaten om meer spelers te bereiken dan ooit tevoren? En ik zeg dat omdat ik geloof in de sociale impact van interactief entertainment. […] Ik wil dat er over vijf jaar meer mensen WoW spelen dan nu. Ik wil dat er over vijf jaar meer mensen Call of Duty spelen, dat er over vijf jaar meer mensen Candy Crush spelen, omdat we het voor meer mensen toegankelijker hebben gemaakt.” laat Spencer verstaan.

Daar heeft hij misschien een punt want ook ik speel via Game Pass op pc en console games die ik anders niet zou aanschaffen.

Of dat voldoende is? Als Xbox Game Pass echt de Netflix van het gamen kan worden, beschikbaar als app op je tv of zelfs andere spelcomputers, dan wordt Call of Duty misschien wel exclusief en bereikt het een nog groter publiek.

Maar voor het zover is, zal er ongetwijfeld nog heel wat virtuele inkt vloeien denken wij.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)