Herbeleef de Amerikaanse Burgeroorlog in Battle Cry of Freedom

Misschien een vreemde game om onder de aandacht te brengen hier. Maar zelf ben ik een fan van epische veldslagen zoals die tot leven gebracht worden op televisie. Films als Gettysburg, Gods and Generals of Glory gaan er bij mij in als zoete koek.

En dan heb ik het nog niet gehad over films als The Lord of the Rings, Troy, 300, The Patriot of Braveheart en een pak andere waarin veldslagen machtig tot leven gebracht worden. En als je dan weet dat ik op 12 km van Waterloo woon, dan weet je meteen waar mijn liefde voor games als Total War: Napoleon en co vandaan komt.

Flying Squirrel Entertainment (Mount & Blade) laat weten dat Battle Cry of Freedom, op 1 maart zal verschijnen. En om deze aankondiging in de verf te zetten, heeft het team een gloednieuwe trailer vrijgegeven.

Battle Cry of Freedom brengt brutale real-time first- en third-person gevechten die zich afspelen in het 19e-eeuwse Amerika. Spelers krijgen de kans om de Amerikaanse Burgeroorlog opnieuw uit te vechten als de Unie of de Confederatie.

In de game nemen spelers deel aan massale multiplayergevechten met maximaal 400 spelers tegelijk. Daarnaast zal het spel ook een andere modus ondersteunen, genaamd Commander Battles. In dit speltype nemen spelers de controle over een compagnie van AI-bestuurde soldaten.

Battle Cry of Freedom zal vernietigbare omgevingen bevatten. Zo kunnen spelers bruggen vernielen, bomen vellen, gaten in muren slaan en hekken opblazen. Dit alles afgekruid met een dynamisch weersysteem.

Misschien een game die zeker niet voor iedereen bestemd is, maar de fans zullen hier wel pap van lusten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)