Blizzards nieuwe survival game al bijna vijf jaar in ontwikkeling

Blizzard Survival Game

Begin deze week verraste Blizzard vriend en vijand met de aankondiging van een compleet nieuwe game. Een naam hebben we nog niet, maar het zou gaan om een survival game in een nieuwe wereld.

Geen spin-off van een bestaande IP uit de stal van Blizzard en dat maakt de fans toch wel wat zenuwachtig. Op een positieve manier! Ik ben niet meteen een fan van het survival genre, maar ik bel wél benieuwd wat Blizzard hier mee gaat aanvangen.

De dames en heren bij PC Gamer hebben alvast wat extra details weten te vinden over deze nieuwe game.

Zo ontdekten ze op het Linkedin-profiel van Craig Amai, de projectleider van deze game, dat hij al sinds juli 2017 aan de game werkt. Da’s dus bijna vijf jaar. Daarnaast vinden we in een Twitter-bericht van Concept & 3D Character Art Producer Camille Sanford de bevestiging dat de game vanuit het eerste persoonsperspectief gespeeld zal worden.

Tot slot valt ook op dat heel wat ontwikkelaars bij Blizzard openlijk ontzettend enthousiast zijn over de game. Dit lijkt erop te wijzen dat dit een game is die vanuit de studio zelf werd gesteund, zonder inmenging van Activision. Al zijn dat uiteraard speculaties.

Hieronder een bloemlezing van de uiterst enthousiaste Twitter-berichten:

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.