Blizzard komt met gloednieuwe IP op de proppen

Blizzard Survival Game

Het tij lijkt te keren voor ontwikkelaar Blizzard. Nadat het bedrijf meermaals door het slijk werd gehaald na berichten omtrent toxische werksferen en seksuele intimidatie op de werkvloer, lijken deze keer echt betere oorden in zicht te zijn. Zo vervoegt de ontwikkelaar binnenkort de Microsoft-familie én lijkt er ook een gloednieuwe titel in de steigers te staan.

Dat nieuws werd vanavond naar buiten gebracht in de vorm van enkele vacatures voor ontwikkelaars. Blizzard werkt momenteel – naar eigen zeggen – aan een gloednieuwe survival-game voor zowel console en pc. De game zou zich ook afspelen in een gloednieuw universum waarin een fantasy-wereld naadloos opgaat in een meer moderne stadsomgeving. Dat leiden we althans af uit twee stukken artwork die mee de wereld in werden gestuurd. Tevens de enige tastbare teasers waar we kunnen op af gaan.

Kort nadat de vacatures online kwamen vertelde Mike Ybarra, Blizzard Entertainment Head, dat hij ondertussen enkele uren in de nieuwe wereld gespendeerd heeft en hij razend enthousiast is over de nieuwe IP: “I’ve played many hours of this project with the team and I’m incredibly excited about the team’s vision and the brand-new world it presents for players to immerse themselves in together.”

Het gaat hier om de eerste gloednieuwe IP van Blizzard sinds Overwatch uit 2016. Wellicht wordt deze game het antwoord op games zoals Rust, Minecraft en DayZ. Meer concrete informatie is er op dit moment niet, al kijken we reikhalzend uit naar deze nieuwe titel!

Artwork 1
Artwork 2

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.