Grafiek toont hoe groot de aankoop van Activision Blizzard door Microsoft is

Xbox Activision Blizzard

De emoties rond de overname van Activision Blizzard door Microsoft zijn ondertussen al wat gaan liggen, waardoor er nu ruimte is om de zaken in perfectief te bekijken.

Want hoewel we allemaal wel een idee hebben hoe groot Activision Blizzard wel is met al zijn ontwikkelaars, is een visuele voorstelling van hoe de verdeling zal zijn binnen Microsoft Studios toch een opzienbarend iets.

Het account ClipperChip heeft op Twitter een interessante grafiek online gezet van hoe groot de verschillende studios zijn. De grootte van de taart hangt af van hoe groot elke ontwikkelstudio is binnen Microsoft.

Het valt meteen op hoe immens veel ontwikkelaars er aan de slag zijn bij Blizzard. Het aandeel van deze studio is zelfs groter dan alle studio’s van Xbox Game Studios samen! Zelfs King, ontwikkelaar van onder andere de mobiele game Candy Crush, is bijna zo groot als Xbox Game Studios.

Het mag duidelijk zijn dat de Microsoft-familie een pak groter zal worden eens de deal tussen Activison Blizzard en Microsoft officieel is goedgekeurd door de mededingingsinstanties.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.