Krijgt FIFA er met UFL een waardige concurrent bij?

Lijkt er eindelijk een einde te komen aan de eeuwigdurende FIFA-hegemonie? Zo ziet het er in ieder geval wel naar uit. Want sinds 2016 zagen we geregeld berichten verschijnen over een potentiële nieuwe voetbalgame. Het bleef een lange tijd echter gissen of deze game er daadwerkelijk zou komen, maar die twijfels lijken nu definitief van de baan geveegd.

Ultimate Football League, ook wel afgekort als UFL, is een aankomende voetbalgame die rechtstreeks de strijd durft aan te gaan met de gevestigde waarden in het genre. Tot op heden wisten we nog maar bitter weinig informatie te verkrijgen over deze veelbelovende FIFA-concurrent, maar daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen; want vanavond krijgen we namelijk een eerste officiële gameplaytrailer voorgeschoteld.

Hoewel de info zeer schaars is, zijn er ondertussen toch al enkele interessante feitjes die we te weten zijn gekomen over de game. Zo zal UFL free-to-play zijn, waarmee het een rechtstreekse aanval beoogt op de pay-to-win formule van FIFA. Hiermee hopen ze de vaardigheid van de speler veel meer centraal te plaatsen en zou je niet zomaar geld in het spel kunnen pompen om de beste spelers binnen te rijven.

Bovendien hopen ze vertrouwde FIFA- en e-football-spelers te kunnen overtuigen door enkele opvallende namen te strikken als ambassadeur van de game. Zo lieten Rode Duivels Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku al weten dat ze mee willen gaan in het verhaal. Eerder wisten ze ook al grote namen als Roberto Firmino (Liverpool) en Oleksandr Zinchenko (Manchester City) te overtuigen. Tot op heden zouden er meer dan 5.000 professionele voetbalspelers in de game verwerkt zitten. Dat is minder dan een derde van de 17.000 FIFA-spelers, maar aan dit tempo lijken ze wel in de buurt te zullen komen.

Het valt natuurlijk af te wachten of de game deze veelbelovende ambities werkelijk weet waar te maken; want behalve een ambitieus wedstrijdplan, is er natuurlijk ook een degelijke uitwerking nodig. En dat is net wat we vanavond bevestigd hopen te zien.

Noteer vanavond 21u dus alvast met stip in jullie agenda en kijk, net als ik, zenuwachtig uit naar deze veelbelovende titel.

Gepubliceerd door Luca

Al sinds zijn pre-tienerjaren is deze kerel gefascineerd door games en al het moois wat deze onuitputtelijke wereld te bieden heeft. Begonnen met games als RollerCoaster Tycoon, The Sims en Ratchet & Clank, verder doorgerold naar shooters als COD, en uiteindelijk terechtgekomen bij verschillende ARPG's. Er zijn maar weinig games die hij nog niet op zijn conto heeft staan, waarbij de PS5 tegenwoordig bekend staat als 'zijn' speeldomein. Al is er echter één reeks die zijn hart ongecontroleerd sneller doet slaan, met name 'The Souls Series'. Altijd bereikbaar voor tips & tricks indien je blijft worstelen met die ene onverslaanbare demoon.