Wetenschapper krijgt GTA V aan de praat op een originele Game Boy

GTA V Grand Theft Auto

Waar Skyrim de game is die op het meeste platformen te spelen is, ja zelfde op een Amazon Alexa, is het huzarenstukje dat de Duitse wetenschapper Sebastian Staacks wist te volbrengen toch van een andere grootorde.

Hij wist namelijk GTA V speelbaar te krijgen op een Game Boy. Hiervoor heeft hij eerst een speciale cardridge in elkaar geknutseld waarmee hij WiFi-signalen mee kon ontvangen. Belangrijk is dat deze kaart in elke Game Boy past en dat de console dus zelf niet aangepast of gemod is.

Daarna heeft hij verbinding gemaakt tussen een PlayStation en de handheldconsole van Nintendo waarbij hij dus in staat is om Rockstar’s GTA V te spelen op het monochrome schermpje.

Echt speelbaar ziet dat er nu niet meteen uit, maar het is wel een prachtige prestatie van de Duitser. Hij heeft zelfs een blog geschreven waarin hij uitlegt hoe hij dit gedaan heeft. En als je meer fan bent van bewegende beelden, heeft hij zijn werkwijze ook uitgelegd in onderstaande video.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.