Jagex kondigt bordspel en tabletop RPG van RuneScape aan

Jagex heeft de handen ineengeslagen met Steamforged Games. Samen gaan ze zowel een bordspel als een tabletop roleplaying game (TTRPG) maken geïnspireerd op RuneScape’s rijke fantasiewereld van Gielinor. Het bordspel lanceert op Kickstarter, terwijl de TTRPG rechtstreeks naar de winkels gaat. Beide spellen komen nog dit jaar uit.

De spellen zijn gebaseerd op avonturen, personages en locaties uit de rijke 21-jarige geschiedenis van RuneScape. Klassieke quests en personages worden op een frisse, maar vertrouwde manier verwerkt en iconische elementen van de videogames zijn doorvertaald naar deze fysieke spellen. Fans van zowel RuneScape als Oldschool RuneScape hebben dus genoeg om naar uit te kijken!

Bordspel
Het bordspel neemt één tot vijf spelers mee op quest-gebaseerde campagnes door Gielinor. Spelers moeten uitrusting maken en upgraden, hun personages upgraden, speciale recepten koken, omgaan met NPC’s en hun skills testen terwijl ze verschillende regio’s van de wereld verkennen. Ook zijn er zijmissies om spelers onderweg af te leiden en te vermaken.

TTRPG
De TTRPG bestaat uit een rijk geïllustreerd, hardcover regelboek dat je een RuneScape tabletop roleplaying game laat runnen. Je bouwt je eigen personages, verkent Gielinor en creëert unieke en spannende quests. Het TTRPG-boek is ook volledig compatibel met de fifth edition regelset van ’s werelds favoriete roleplaying tabletop game. 

De RuneScape-spellen worden Steamforged’s twaalfde bewerking van een videogame voor tabletop. Een eerdere adaptatie was onder meer het Monster Hunter: World-bordspel, dat in 2021 3,4 miljoen pond opleverde op Kickstarter.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)