Dark Souls-servers offline gehaald nadat hackers een major exploit vonden

Moeten gamers die van plan zijn Elden Ring op pc te spelen zich zorgen maken? Misschien wel…

PC Gamer meldt immers dat online PvP-servers voor drie titels uit de Dark Souls-serie, namelijk Dark Souls Remastered, Dark Souls 2 en Dark Souls 3, tijdelijk offline werden gehaald door Bandai Namco vanwege “een probleem met online diensten.” Dat laat het bedrijf zelf weten via de officiële Dark Souls-Twitterpagina. Voor consolespelers zijn er geen problemen trouwens.

Er is namelijk een beveiligingslek opgedoken in Dark Souls 3 dat mensen met slechte bedoelingen in staat stelde malware op de servers uit te voeren, wat een aanzienlijk risico vormt voor iedereen die er gebruik van maakt.

Het lek werd ontdekt door Twitter-gebruiker @Skelemann die spelers attent maakte op het probleem: “Hey mensen. Op PC is er een nieuwe, zeer ernstige exploit die Dark Souls 3 teistert en blijvende schade aan je computer kan toebrengen. Dit kan je PC laten vastlopen, je inloggegevens laten delen, of programma’s op de achtergrond uitvoeren.

Toch maar even opletten dus.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)