Nvidia verhoogt de adviesprijzen van de GeForce RTX 30 Founders Edition-videokaarten

Nvidia GeForce RTX

Niet alleen de consolemarkt kampt met ernstige tekorten. Ook is het al geruime tijd heel moeilijk om aan een nieuwe grafische kaart voor je PC te geraken. Daarbovenop heeft Nvidia nu de adviesprijzen voor hun meest populaire videokaarten verhoogd.

De prijsstijgingen werden doorgevoerd op de website van Nvidia zelf. Het gaat om een toename van 4,8% tot 6,5% oftewel van 20 euro tot 100 euro. Hoe beter de kaart, hoe hoger de toename. Zo is de adviesprijs van de GeForce RTX 3090 gestegen van 1.549 euro naar 1.649 euro.

Deze prijstoename zal enkel in Europa doorgevoerd worden. Tegenover Tom’s Hardware gaf Nvidia als reden ‘fluctuatie in de wisselkoers’.

Ook al heeft Nvidia de adviesprijzen verhoogd, toch liggen deze veel lager dan de prijzen waarvoor ze in winkels en webshops verkocht worden. Zo kocht ik onlangs in een erkende webshop de GeForce RTX 3080 Ti voor 2.199 euro. Zolang de tekorten aanhouden, zal het zo goed als onmogelijk zijn om een nieuwe videokaart aan de adviesprijs te kunnen aanschaffen.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.