Zombie Survival al na een dag uit Battlefield 2042 geschrapt wegens XP-farming

Battlefield 2042

Was je van plan om de Zombiemodus in Battlefield 2042 uit te proberen waarover we het gisteren berichtten? Dan heb je pech, want die modus is alweer uit de Battlefield Portal gehaald.

Creativiteit wordt blijkbaar niet altijd beloond. En daarmee wil ik niet zeggen dat de Zombie Survival-mode die door Ripple Effect Studios werd toegevoegd aan Battlefield Portal slecht was.

Integendeel, de mode was ontzettend populair en misschien wel iets té populair. Want heel wat gamers gebruikte deze mode om héél erg snel XP te verzamelen. Door de programmering van Zombie Survival bleek het enorm makkelijk te zijn om XP binnen te rijven, of toch een pak makkelijker dan in de standaard modes van Battlefield 2042.

Daarom heeft Ripple Effect Studios de mode offline gehaald en werkt het aan een oplossing. Hoe lang dit gaat duren, is niet bekend jammer genoeg.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.