Dying Light 2 heeft geen crossplay bij lancering, krijgt wél gratis next-gen update

Dying Light 2 Stay Human

Een van de belangrijkste componenten van Dying Light 2: Stay Human is de co-op. Ontwikkelaar Techland is enorm trots op deze mogelijkheid waarmee je samen met drie vrienden op stap kan om de zombies een kopje kleiner te maken.

Echter zal er bij launch wel een grote struikelblok zijn als je niet op dezelfde console speelt als je vrienden. Want Techland heeft bevestigd dat zowel cross-platform en cross-generation play niet aanwezig zullen zijn wanneer de game verschijnt op 4 februari.

Concreet wil dit zeggen dat je online enkel zal kunnen spelen met gamers die dezelfde console hebben dan jou. PlayStation 5-gamers zullen niet kunnen samenspelen met vrienden die een PlayStation 4-console in huis hebben staan.

Techland zegt dit snel in orde te brengen, maar een exacte timing durft de ontwikkelaar niet te geven.

Wat ze wél als positieve noot konden meegeven, is het feit dat de game een gratis updates krijgt van PS4 naar PS5 en van Xbox One naar Xbox Series X|S.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.