Activision-Blizzard was bijna verkocht aan Facebook (en niet aan Microsoft)

Er ging een schokgolf door de gaming community toen het nieuws bekend raakte dat Activision-Blizzard eigendom werd van Microsoft. Maar het had bijna anders gelopen…

Volgens Bloomberg wilde Kotick Activision-Blizzard verkopen aan Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram, Oculus en meer. Dit toen stilaan duidelijk werd dat het schip aan het vergaan was met man en muis, en het bedrijf op zoek ging naar een ultieme poging om het tij te keren.

Kotick en de raad van bestuur waren niet meteen overtuigd dat Microsoft de juiste partij was als overnemer zeggen twee personen die dicht bij de overname stonden. Volgens hen had Activision contact opgenomen met andere geïnteresseerde partijen. Waaronder dus Facebooks moederbedrijf Meta Platforms Inc. en ten minste een ander groot bedrijf.

Het werd dus uiteindelijk toch Microsoft. Voor hetzelfde geld hadden we Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush en toppers uit de Activisionstal zien opduiken in het netwerk van ontluikende virtuele werelden met tie-in content of ports naar Oculus headsets.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)