Dit is jullie EA Sports FIFA 22 Team Of the Year

FIFA 22 Mbappé

Naar jaarlijkse gewoonte worden er in verschillende sporten de sportvrouw en -man uitgekozen. Ook FIFA doet mee aan het feestje en liet ons van 10 tot en met 17 januari meestemmen aan het FIFA 22 Team of The Year.

De stemmen van de miljoenen gamers zijn inmiddels, al dan niet handmatig, geteld en het resultaat is het ultieme elftal van het voorbije jaar.

Niet meer dan onlogisch vinden we ook onze Belgische trots Kevin De Bruyne terug in het elftal. Jammer genoeg is hij wel de enige Belgische speler. Hazard had ik nu niet meteen verwacht, maar een Thibaut Courtois had niet misstaan in het doel.

Maar de rest van de laureaten zijn zeker niet van de minsten. Al valt het wél op dat PSG met maar liefst vijf spelers de populairste ploeg is. Manchester City levert drie spelers, Chelsea twee en Bayern München een speler met Robert Lewandowski.

Aanvallers

Kylian Mbappé (FRA) – Paris Saint Germain: In maart 2021 werd Kylian Mbappé de jongste speler die 100 doelpunten maakte in de Ligue 1 (all-time), en in december 2021 werd hij de jongste die 100 doelpunten maakte met een enkele club ( Paris Saint Germain).

Robert Lewandoski (POL) – Bayern Munich: Robert Lewandowski scoorde de meeste competitiedoelpunten van alle spelers in de vijf grote Europese competities in 2021 (43), waarmee hij een nieuw Bundesliga-record vestigde.

Lionel Messi (ARG) – Paris Saint Germain: Lionel Messi werd uitgeroepen tot beste speler op de Copa America 2021 en won de prijs voor de tweede keer, na de editie van 2015. Hij is pas de vierde speler die de prijs twee keer wint, en de tweede Argentijn na Manuel Seoane (1925 en 1927).

Middenvelders

Kevin De Bruyne (BEL) – Manchester City: Kevin De Bruyne creëerde in 2021 3,7 kansen per 90 minuten in de Premier League, de beste score van alle spelers in de competitie (min. 500 minuten gespeeld).

Jorginho (ITA) – Chelsea: Jorginho maakte in de zomer 25 intercepties met Italië, het hoogste aantal dat ooit door een speler is geregistreerd tijdens één editie van het toernooi.

N’Golo Kanté (FRA) – Chelsea: N’Golo Kanté had in 2021 gemiddeld 1,8 onderscheppingen per 90 minuten in alle competities voor Chelsea, het beste cijfer van alle spelers die in die periode ten minste 2000 minuten voor de club speelden.

Verdedigers

Rúben Dias (POR) – Manchester City: Rúben Dias eindigde aan de winnende kant in 32 competitieduels in 2021 (van de 39 gespeeld), de meeste van alle verdedigers in de vijf grote Europese competities.

Marquinhos (BRA) – Paris Saint Germain: Marquinhos voltooide in 2021 2901 van de 3131 passen in alle competities voor Paris Saint-Germain, meer dan enige andere speler bij de club.

Achraf Hakimi (MAR) – Paris Saint Germain: Achraf Hakimi had in 2021 151 treffers in het veld van de oppositie in competitiewedstrijden, ruim het meeste van alle verdedigers in de vijf grote Europese competities in de loop van het jaar.

Doelman

Gianluigi Donnarumma (ITA) – Paris Saint Germain: Gianluigi Donnarumma werd deze zomer uitgeroepen tot Speler van het Toernooi voor Italië – de enige keeper die de prijs won.

De Team Of The Year-speleritems zullen de komende week live gaan in FIFA Ultimate Team, te beginnen met aanvallende spelers op vrijdag 21 januari 2022.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.