Sony-aandeel zakt 13 procent na bekendmaking deal Microsoft-Activision-Blizzard

Het spreekt haast voor zich dat er een schokgolf door de gamesindustrie ging na de bekendmaking gisteren dat Microsoft een deal heeft gesloten om Activision-Blizzard over te nemen. En dat heeft zo zijn gevolgen…

Aangezien het hier ook allemaal over beursgenoteerde bedrijven gaat kan het haast niet anders dan dat er ook een reactie op de aandelen zou komen. En voor het Sony-aandeel was het geen goede dag.

Zo verloor het aandeel van Sony Group Corp. op de beurs van Tokyo maar liefst 13 procent. Meteen ook de grootste daling van de aandelenkoers sinds oktober 2008, de maand waarin Sony 100.000 laptopbatterijen moest terugroepen wegens ontbrandingsgevaar.

Het streven om betalende abonnees aan te trekken met een overweldigend aanbod van games vormt een uitdaging voor Sony’s traditionele bedrijfsmodel voor consoles, dat berust op exclusieve titels met een hoog profiel en de verkoop van hardware. Games en netwerkdiensten zijn goed voor ongeveer 30% van de inkomsten van Sony.

We zijn toch benieuwd wanneer en vooral hoe Sony op deze monsterdeal zal reageren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)