Call of Duty Vanguard is meest verkochte game in de VS in 2021

Call of Duty Vanguard

Hoewel links en rechts gefluisterd wordt dat Call of Duty Vanguard één van de minst succesvolle COD-releases is van de laatste jaren, prijkt de game vol trots bovenaan de lijst van best verkopende games in 2021 in de Verenigde Staten.

In een jaarlijkse analyse van de NPD-groep blijkt dat Call of Duty het nog steeds zeer goed doet bij het grote publiek. Vanguard prijkt bovenaan de lijst van best verkopende titels in de Verenigde Staten, gevolgd door diens voorganger Cold War. Op drie staat Madden NFL.

Let wel: NPD lijst enkel games op die het actief volgt. Verrassende hits zoals Valheim zul je dus niet op deze lijst zien terugkeren.

De volledige lijst ziet er als volgt uit:

 1. Call of Duty Vanguard
 2. Call of Duty Black Ops – Cold War
 3. Madden NFL 22
 4. Pokémon: Brilliant Diamond/Shining Pearl
 5. Battlefield 2042
 6. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
 7. Mario Kart 8
 8. Resident Evil: Village
 9. MLB The Show 21
 10. Super Mario 3D World
 11. Far Cry 6
 12. FIFA 22
 13. Minecraft
 14. Animal Crossing: New Horizons
 15. NBA 2K22
 16. Assassin’s Creed Valhalla
 17. Super Smash Bros. Ultimate
 18. Back 4 Blood
 19. Mortal Kombat 11
 20. Forza Horizon 5

Voor verschillende titels werden digitale sales niet meegeteld.

Hoewel de cijfers binnen Europa wellicht hier en daar zullen afwijken van de Amerikaanse consument, valt het toch op dat van de grote releases het de multiplayer shooters zijn die weerom de bovenhand halen. Dat Call of Duty zelfs in een minder jaar de top haalt met twee minder geliefde releases, wil toch wel wat zeggen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.