The Settlers is verkrijgbaar vanaf 17 maart

Ik heb altijd wel iets gehad met Ubisofts The Settlers dat voor het eerst in 1993 verscheen. Net zoals dat het geval was met het geniale Knights and Merchants: The Shattered Kingdom uit 1998 dat ik platgespeeld heb. Binnenkort kunnen we opnieuw aan de slag met The Settlers deelt Ubisoft ons mee.

Ruim 25 jaar na het debuut van The Settlers keert deze strategie-game terug naar Windows pc. In The Settlers ontdekken we een gloednieuw land en verzamelen we grondstoffen om onze gemeenschappen op te bouwen. Daarnaast rekruteren we nieuwe inwoners (of ingenieurs) en vormen we militaire eenheden om onze nederzetting te beschermen en verdedigen.

The Settlers is verkrijgbaar vanaf 17 maart voor Windows pc op zowel de Epic Games Store als de Ubisoft Store.

The Settlers, ontwikkeld door Ubisoft Düsseldorf, keert terug als een reboot die grotendeels is geïnspireerd op The Settlers 3 en The Settlers 4, twee van de populairste games in de franchise. Spelers kunnen een frisse kijk verwachten op de nieuwe The Settlers, die vanaf de grond is opgebouwd met behulp van Ubisofts Snowdrop Engine. The Settlers zet een nieuwe visuele standaard in het RTS-gamegenre. Zowel nieuwe als ervaren spelers beleven weelderige en kleurrijke omgevingen, evenals gemoderniseerde gameplay. Spelers genieten van The Settlers in een van de drie gamemodi: singleplayercampagne, Onslaught en skirmish (Solo vs. AI, coöp vs. AI of PvP met maximaal acht spelers).

In The Settlers worden de Elari (een van de facties in de game) gedwongen hun thuisland te ontvluchten en zich in nieuw en onbekend land te vestigen. Het avontuur staat ze te wachten wanneer ze andere bewoners tegenkomen en hun reis plots voor hele andere uitdagingen komt te staan. In de game zijn in totaal drie facties te spelen, waar de Elari er één van zijn. Elke factie heeft een eigen uiterlijk, speelstijl en achtergrondverhaal.

De game komt uit in twee verschillende edities:

  • The Settlers Standaard Editie: bevat de game
  • The Settlers Deluxe Editie: bevat de game, een Deluxe Pack en verschillende digitale goodies

Van 20 tot en met 24 januari is de game speelbaar tijdens de Closed Beta. Hierin verkennen spelers de tutorial, twee speelbare facties en twee Skirmish-modi: 1v1 en 2v2. De Closed Beta preload is beschikbaar op 18 januari. Registreren voor de Closed Beta kan op https://thesettlers.com

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)