Productie Xbox One is al een jaar lang volledig gestopt

Microsoft trok in 2020 voorgoed de stekker uit de Xbox One. De Amerikaanse tech-gigant produceert al een jaar geen Xbox One-consoles meer. Eerder al liet het bedrijf verstaan dat het geen Xbox One X en S meer maakt in aanloop naar de release van de Series X|S. Hiermee ligt de focus voortaan volledig op de nieuwe generatie Xbox-consoles.

Waar Sony net heeft laten weten dat het een tandje bijsteekt in de productie van de PS4, omdat het niet tegemoet kan komen aan de vraag naar hun nieuwere PS5-console, maakt Microsoft de omgekeerde beweging. Wie nog een Xbox One op de kop wil tikken, of het nu het basismodel, de krachtigere One X, of de goedkopere One S is, zal nu naar de winkel moeten. Er worden namelijk geen nieuwe Xbox Ones meer gemaakt. Je kan de console nog vinden zolang de voorraad strekt.

De productie ligt al een tijd stil, zo blijkt. Zo werd de productie van de Xbox One al stilgelegd in 2020, het jaar waarin de nieuwste generatie Xbox-en het leveslicht zag. Dat we daar niets van gemerkt hebben wijst op het gebrek aan vraag naar de vorige generatie Xbox-consoles, lijkt me. Al was het wel al langer duidelijk dat Sony met z’n PS4 de bovenhand had, het valt nu pas op dat we niets gemerkt hebben van een gebrek aan instroom van nieuwe Xbox One-consoles.

Dat gezegd zijnde slaagt Microsoft er wel in om consistent hun Xbox Series S in de rekken te kunnen zetten, waar de voorraad van de PlayStation 5 en de goedkopere PlayStation 5 Digital Edition danig tekort komt. Hiermee is Microsoft de enige van de twee populaire consolebouwers die erin slaagt een product wel beschikbaar te houden. De Xbox Series X is als krachtigere console echter ook consistent onbeschikbaar.

Bij deze het moment op waardig afscheid te nemen van de Xbox One.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.