Sony blijft PS4-consoles maken om tekorten PS5 op te vangen

PlayStation

De PS5 is nu iets meer dan een jaar op de markt, maar de aantallen zijn nog altijd schaars. Geen probleem zeggen ze bij Sony, dan maken we gewoon extra PS4-consoles… Yep, dat heb je goed gelezen!

Sony Interactive Entertainment is van plan om de levensduur van haar achtste generatie hardware, de PlayStation 4, te verlengen. Volgens bronnen bij Bloomberg krabbelt SIE terug op zijn oorspronkelijk geplande plan om de productie van de PS4 begin 2022 stil te leggen, en zal het nu doorgaan met de productie van de PS4, met naar schatting een miljoen gloednieuwe PS4-consoles die in de loop van 2022 in de rekken zullen verschijnen.

En de PS5 dan hoor ik jullie vragen? Wel daar gaat het nu even niet om. Sony moet immers aandeelhouders, leveranciers en geldschieters tevreden houden. Er moet immers geld in het laatje komen, en als je een console koopt, dan kan het maar beter een PS4 (Pro) zijn dan een Xbox-console denken ze bij Sony…

De PS4 heeft nog steeds een lange levensduur, dankzij de uitgebreide catalogus van komende releases waaronder Horizon Forbidden West en God of War: Ragnarok. Dit zijn allemaal games waarvan gedacht werd dat ze exclusief voor de PS5 zouden zijn, wat dus niet het geval is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)