Razer kondigt nieuwe Blade-gaminglaptops aan

Doe mij maar een gaminglaptop! Maar welke? Ik ben al een tijdje op zoek (en aan het sparen) voor een nieuwe gaminglaptop. Maar het aanbod is zo groot dat ik niet weet welke ik moet aanschaffen. En nu Razer nieuwe Blade-gaminglaptops aankondigde wordt die keuze niet gemakkelijker…

Onderstaande info komt uit het persbericht. We hebben ze zelf niet getest.

‘s Werelds snelste laptops voor gamers en ontwerpers, de Razer Blade 14, Razer Blade 15, en Razer Blade 17, zijn nu uitgerust met de onlangs aangekondigde NVIDIA GeForce RTX 30 Series Laptop GPU’s, tot een RTX 3080 Ti. De nieuwe updates omvatten ook DDR5-geheugen, dat zorgt voor razendsnelle kloksnelheden tot 4800MHz en geavanceerde processorverbeteringen van zowel AMD als Intel.

Razer trapt 2022 af met nieuwe Razer Blade gaming laptopmodellen, waaronder de Razer Blade 14, Razer Blade 15, en Razer Blade 17. ’s Werelds snelste laptops voor gamers en makers zijn uitgerust met de onlangs aangekondigde NVIDIA GeForce RTX 30 Series Laptop GPU’s, tot een RTX 3080 Ti, waardoor de nieuwe Blades beter zijn dan ooit, nu geleverd met Windows 11. Alle nieuwe Razer Blade gaming laptops bevatten nu ook baanbrekend DDR5-geheugen, dat zorgt voor razendsnelle kloksnelheden tot 4800MHz, een frequentieverhoging tot 50% ten opzichte van de vorige generatie.

NVIDIA GeForce RTX-laptops zijn gebaseerd op de revolutionaire Ampere-architectuur, met 2e generatie RT Cores voor ray tracing en 3e generatie Tensor Cores voor DLSS en AI. De nieuwe GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU brengt het vlaggenschip 80 Ti klasse van GPU’s naar laptops voor de eerste keer. Met 16 GB van het snelste GDDR6-geheugen ooit geleverd in een laptop, levert de RTX 3080 Ti hogere prestaties dan de desktop TITAN RTX. De nieuwe GeForce RTX 3070 Ti is tot 70% sneller dan RTX 2070 SUPER laptops en kan 100 frames per seconde leveren bij een 1440p resolutie.

Daarnaast zorgt de nieuwe 4e generatie Max-Q Technologieën, met CPU Optimizer, Rapid Core Scaling en Battery Boost 2.0, voor nog meer efficiëntie, prestaties en een langere batterijduur.

Lean, Mean, en Razer Green

De Razer Blade 14, 15, en 17 worden aangedreven door cutting-edge ontwikkelingen van zowel AMD als Intel. De Blade 14 keert terug met de volgende generatie AMD️ Ryzen 6000-serie processoren. Elke configuratie biedt de ultrasnelle Ryzen 9 6900HX-processor, waarmee de krachtigste AMD-gaming mogelijk is op een mobiel apparaat.

Zowel de Blade 15 als de Blade 17 zijn uitgerust met de nieuwste ️ 12e Gen Intel Core H-serie processoren, tot een Intel Core i9-12900H met een nieuw 14-core aantal ten opzichte van de vorige 8-core generatie. Intel’s 12e generatie processoren brengen een revolutionair nieuw ontwerp met een prestatie-hybride architectuur die prestatie-cores combineert met efficiënte-cores, waardoor gebruikers de vrijheid krijgen om te chatten, browsen, streamen, bewerken, opnemen en afspelen. De nieuwste generatie Intel Core i9-processoren biedt hoge snelheidsfrequenties tot 5,0 GHz.

Elke Razer Blade is uniek bedacht met voorbeeldig CNC-gefreesd aluminium chassis en hoogwaardige op maat gemaakte componenten, wat resulteert in een gaming laptop in tegenstelling tot alle andere op de markt. Ontworpen met het welzijn van de gamer in het achterhoofd, de nieuwe Blades sport een vernieuwd toetsenbord ontwerp, met iets grotere toetsen, waardoor de type-ervaring ergonomischer dan ooit tevoren. Het herziene ontwerp omvat ook laser-gesneden luidsprekers, een verfijnd scharnierontwerp met een dunner profiel en extra ventilatie met goed ontworpen rubberen voetjes om handige koelluchtwegen te creëren.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)