Activision sleurt bedrijf achter Warzone-cheats voor de rechter

Hopelijk hebben jullie het nieuwe jaar goed ingezet, want dat van EngineOwning is alvast slecht begonnen. Het bedrijf verkoopt cheat-software (aimbot, player box, etc) voor diverse games zoals Call of Duty, Halo en Battlefield. Activision, het bedrijf achter Call of Duty: Warzone, heeft nu besloten gerechtelijke stappen tegen het bedrijf op te starten.

En zo wordt er opnieuw een nieuw hoofdstuk gebreid aan de strijd tegen hackers in Call of Duty: Warzone. Reeds duizenden spelers die de EngineOwning-subscription aankochten werden van het Activision-platform verbannen al blijft het zeer moeilijk de cheaters te detecteren zo blijkt. Daarom besloot Activision het gespuis bij de kern aan te pakken; de verdeler van de software voor de rechter slepen.

Zo zou EngineOwning ervoor zorgen dat veel spelers de hackers beu zijn, vervolgens de game links laten liggen en zouden ze zo Activision financiële schadde berokkenen. Letterlijk wordt EngineOwning beschuldigt voor “irreparable damage to the company’s goodwill and reputation.” Kortom, weer een nieuw en pijnlijk hoofdstuk in de strijd tegen die smerige cheaters…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.