Razer introduceert nieuwe Blade-laptops tijdens CES 2022

Zelf ben ik al een tijdje aan het zoeken en aan het sparen voor een nieuwe gaming laptop. Mijn HP Omen, waar ik heel content van ben trouwens, is reeds 5-6 jaar oud en begint te kraken. Maar welke, oh welke, moet ik in huis halen? Misschien de nieuwe Razer?

Razer trapt 2022 af met nieuwe Razer Blade gaming-laptops. De Razer Blade 14, Razer Blade 15 en Razer Blade 17 zijn uitgerust met NVIDIA GeForce RTX 30 Series Laptop GPU’s, tot een RTX 3080 Ti, Windows 11 en bevatten nu ook DDR5-geheugen voor zinderende kloksnelheden tot 4800MHz. Ook zijn de nieuwe Blade-laptops voorzien van betere processors van zowel AMD en Intel.

NVIDIA GeForce RTX-laptops zijn gebaseerd op de revolutionaire Ampere-architectuur, met 2e generatie RT Cores voor ray tracing en 3e generatie Tensor Cores voor DLSS en AI. De nieuwe GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU brengt de 80 Ti klasse voor het eerst naar laptops. Met 16 GB van het snelste GDDR6-geheugen ooit geleverd in een laptop, levert de RTX 3080 Ti hogere prestaties dan de desktop TITAN RTX. De nieuwe GeForce RTX 3070 Ti is tot 70% sneller dan RTX 2070 SUPER laptops en kan 100 frames per seconde leveren bij een resolutie van 1440p. Bovendien verbetert de nieuwe 4e generatie Max-Q Technologieën, waaronder CPU Optimizer, Rapid Core Scaling en Battery Boost 2.0, de efficiëntie, prestaties en batterijduur nog verder. 

Compact, krachtig, en Razer-design

De Razer Blade 14, 15, en 17 zijn voorzien van betere processors van zowel AMD en Intel. De Blade 14 heeft de nieuwste generatie AMD️ Ryzen 6000-serie processors. Elke versie is voorzien van de supersnelle Ryzen 9 6900HX-processor, waarmee de krachtigste AMD-processor beschikbaar is op een mobiel apparaat. Zowel de Blade 15 als de Blade 17 zijn uitgerust met de nieuwste ️12e generatie Intel Core H-serie processors, tot een Intel Core i9-12900H met 14-cores in plaats van de 8-cores van de vorige generatie. Intel’s 12e generatie processors hebben een revolutionair nieuw ontwerp met een prestatie-hybride architectuur.

Deze combineert prestatie-cores met efficiëntie-cores en biedt gebruikers de vrijheid om te chatten, browsen, streamen, bewerken, opnemen en afspelen. De nieuwste generatie Intel Core i9-processoren biedt hoge snelheidsfrequenties tot 5,0 GHz. Elke Razer Blade heeft een CNC-gefreesd aluminium behuizing en op maat gemaakte componenten van hoge kwaliteit. De nieuwe Blades zijn ontworpen met het welzijn van de gamer in het achterhoofd en hebben een vernieuwd toetsenbordontwerp, met iets grotere toetsen, waardoor typen ergonomischer is dan ooit tevoren. Het herziene ontwerp bevat ook laser-gesneden luidsprekers, een verfijnd scharnierontwerp met een dunner profiel en extra ventilatie met rubberen voetjes die de warme lucht helpen wegstromen.

image

Blade 14: de ultieme 14-inch gaming-laptop

De krachtigste 14-inch gaming laptop van 2021 is terug en krachtiger dan ooit tevoren. De nieuwe Razer Blade 14 combineert de nieuwste AMD️ Ryzen 9-processor met verbeterd 16 GB DDR5-geheugen om een razendsnel gaming-apparaat te creëren dat de vorige generatie overtreft. De Blade 14 blijft een dun, licht en compact apparaat en is nu voorzien van allerlei verbeteringen. Met een nieuw geïmplementeerde MUX Switch, wordt gameplay op de Blade 14 verbeterd door gebruik te maken van de discrete GPU om games op het interne scherm aan te sturen. Met de toevoeging van dezelfde anti-vingerafdruk coating en een 1080p IR webcam die Windows Hello ondersteunt, voegt de Razer Blade 14 zich nu ook bij zijn iets grotere familieleden.

image

Blade 15: Kracht. Prestaties. Perfectie.

Behalve de nieuwste chips van zowel NVIDIA GeForce en Intel, heeft de Razer Blade 15 nu ook nieuwe displays om het beste uit de nieuwste hardware te halen. De Blade 15 heeft onder meer Full HD 360Hz- en QHD 240Hz-configuraties, evenals een geheel nieuwe UHD 144Hz-configuratie.

Het nieuwe IPS-Grade beeldscherm heeft een hogere verversingssnelheid dan de 60Hz van de vorige generaties en dekt 100% van het DCI-P3 kleurenspectrum. Dit zorgt voor meer helderheid en contrast tijdens het gamen of creëren van content. Met de meest krachtige processors, de nieuwste beeldschermen en razendsnel geheugen, alles in een compacte behuizing, blijft de Razer Blade 15 de perfecte gaming laptop.

image

Blade 17: Gemaakt voor professionals.

Professionele ontwerpers en gamers die op zoek zijn naar de ultieme vervanging van een desktop hoeven niet verder te zoeken, want de nieuwe Razer Blade 17 wordt geleverd met specifieke verbeteringen op het gebied van audio en stroomvoorziening. De Razer Blade 17 heeft in totaal acht luidsprekers, een verdubbeling ten opzichte van de vier in vorige modellen. Dit betekent dat makers zelfs zonder speciale luidsprekers of headsets de kleinste details in de audiomix kunnen oppikken. Gebruikers kunnen langer onafgebroken gamen dan ooit dankzij de grotere interne batterij van 82WHr, ruim 10WHr meer dan vorige versies. En wanneer de Blade 17 wordt meegenomen voor onderweg, kan hij sneller dan ooit worden opgeladen dankzij de nieuw ontworpen GaN 280W-lader. Deze biedt meer power in een formaat dat vergelijkbaar is met de gemiddelde 180W-oplader. 

Klassieke functies en uitgebreide Razer Care

De nieuwe versies van de Razer Blade 14, 15, en 17 worden geleverd met Windows 11 voorgeïnstalleerd. Dit biedt allerlei voordelen voor gamers, zoals DirectStorage, Xbox GameBar en Xbox Game Pass. De zijkanten van elke Razer Blade hebben een verscheidenheid aan poorten (afhankelijk van het chassis), variërend van USB-C en HDMI 2.1 tot een UHS-II SD-kaartlezer, zodat gebruikers nooit een dongle nodig hebben. De toetsenborden van de Razer Blades zijn voorzien van Razer Chroma RGB dat kan worden aangepast voor productiviteit of gaming.

Alle drie de nieuwe Razer Blades bieden 360-graden geluid bij het luisteren naar films, muziek of games dankzij THX Spatial Audio via een analoge hoofdtelefoon of de luidsprekers van het apparaat. Bovendien is de batterijgarantie van de nieuwe generatie Razer Blades uitgebreid tot 2 jaar, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat hun Blades altijd en overal optimaal worden verzorgd door service en ondersteuning van Razer. Meer informatie over de nieuwe Razer Blades is te vinden op razer.com/gaming-laptops

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Razer Blade 14 is op 10 februari beschikbaar voor pre-order vanaf €2.199,99 via Razer.com, Razer Stores en selecte retailers. De bredere verkoop begint in het eerste kwartaal van 2022. 

De nieuwe Razer Blade 15 is op 25 januari beschikbaar voor pre-order vanaf €2.799,99 via Razer.com en Razer Stores. De verkoop via selecte retailers start in het eerste kwartaal van 2022. 

De nieuwe Razer Blade 17 is exclusief verkrijgbaar op 25 januari vanaf €2.999,99 via Razer.com en Razer Stores. De verkoop via selecte retailers start in het eerste kwartaal van 2022.

Disclaimer: de info komt uit het persbericht. We hebben de laptops niet getest.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)