Samsung bouwt zijn cloud gaming-platform in in televisies

Zelf heb ik twee Samsung televisies om op te gamen (of tv te kijken), en een Samsung monitor die ik aansluit op mijn gaming laptop. En het ziet er naar uit dat dit een goede keuze was.

Samsung is namelijk bezig om zijn tv-interface te herzien en dat zou veel gamers wel eens goed kunnen uitkomen. Samsung wil onze gamingbehoeften samenbrengen op één plaats.

Via de Gaming Hub kun je consolegames rechtstreeks vanaf je tv-homescreen starten, zodat je ze wat sneller kunt spelen. Bovendien heb je vanaf de hub toegang tot de nieuwe gamestreamingdienst van Samsung.

Ook nice is dat je controllers en headsets van andere partijen kan aansluiten op compatibele tv’s. Zo hoeven we geen extra hardware aan te schaffen om games te spelen op het platform.

Volgens onderstaande afbeelding die Samsung heeft gedeeld, kunnen we vanaf de hub toegang krijgen tot andere streamingdiensten, zoals NVIDIA’s GeForce Now, Stadia en pc-gamingplatform Utomik. Microsoft kondigde vorig jaar op de E3 aan dat er een smart tv-app voor Xbox Game Pass in de maak is.

En dat is nog niet alles. Nog volgens de informatie zal de hub game-aanbevelingen bieden met behulp van Samsung’s AI Gaming Hub-technologie. Met de nieuwe Game Bar kun je aspecten van je ervaring aanpassen, zoals de visuals en de instellingen. Met de Inzoommodus kun je verschillende delen van het scherm beter bekijken, zoals een minimap of een logboekitem. Met de ultrabrede Multi View kun je naast de game een YouTube-doorloop bekijken van een onderdeel waar je moeite mee hebt, vergelijkbaar met de activiteitenkaarten van de PS5.

Ziet er allemaal heel vetjes uit!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)