Elden Ring graphics team voelde de hete adem van de Demon’s Souls-remake

Elden Ring

Stel je voor dat een andere ontwikkelaar een remake maakt van één van jouw eigen titels en dat die game er mooier uitziet dan het gloednieuwe spel waar je zelf momenteel aan werkt. Dat was blijkbaar het geval bij het fel gehypete Elden Ring, waarvan het team graphics designers een tandje bij moest steken toen Bluepoint Games spirituele voorloper Demon’s Souls nabouwde.

Dat komen we te weten dankzij een Edge-interview van From Software-veteraan (en volgens sommige gamers God Tier director) Hidetaka Miyazaki. Daarin vertelt hij dat het graphics team van z’n nieuwe titel Elden Ring extra druk voelde na de release van Demon’s Souls in 2020 op PS5.

De reden hiervoor is simpel: hun studio From Software zet graphics behoorlijk laag op de prioriteitenlijst wanneer het op de uitwerking van games gaat. Zij laten dit aspect van hun games voornamelijk afhangen van wat de game zelf vereist in combinatie met de systemen waarop hij zal draaien.

In hetzelfde interview vertelt Miyazaki trouwens ook waarom hij zelf geen remake bouwde van z’n oudere game. Hierop reageerde de man dat hij z’n afgewerkte projecten liever laat voor wat ze zijn, zodat hij zich op nieuw werk kan focussen. Dat neemt niet weg dat hij het werk van Bluepoint niet apprecieerde. Hij vermeldt er graag bij dat hij het fijn vond om een frisse blik te krijgen op zijn eigen creatie met knappe next-gen graphics.

Naar wat we van Elden Ring gezien hebben tot nu toe, heeft het graphics team intussen toch een knappe prestatie neergezet. De game is dan ook niet voor niets één van de meest gegeerde titels binnen de crew momenteel.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.