Dit worden “onze” games voor 2022 (Part 1)

Nu 2021 helemaal klaar is qua releases, mogen we stilaan vooruitblikken naar 2022. Ook volgend jaar komen er immers heel wat goede games op de markt, en daar zitten heel wat potentiële kleppers tussen. Maar naar welke drie games kijkt onze redactie uit?

Vandaag lees je het eerste deel, zaterdag verschijnt het tweede deel van deze vooruitblik!


Praga

Horizon Forbidden West (18-02 – PS4, PS5)

Dat ze bij Guerilla Games weten hoe ze steengoede games moeten maken dat bewezen ze daar al met de Killzone-franchise. Daarna gooide de studio het roer helemaal om en kwamen ze met Horizon Zero Dawn op de markt. Een post-apocalyptische wereld gevuld met coole mechanische dino’s, waaronder een indrukwekkende T-rex, een open spelwereld waarin van alles te beleven viel en tot slot een fantastisch beklijvend hoofdpersonage, genaamd Aloy. Daar lust ik meer pap van en dat krijgen we, als de game niet uitgesteld wordt, in februari volgend jaar.

A Plague Tale: Requiem (2022 – PS5, Xbox Series X|S, Switch, PC)

Ik heb wel iets met de middeleeuwen. En laat de middeleeuwen nu net de setting zijn waarin A Plague Tale: Innocence zich afspeelde. De fantastische verhaallijn waarin de jonge Amicia de Rune en haar broertje moeten toezien hoe hun ouders op brutale wijze vermoord worden, en ze op de vlucht moeten slaan om uit de klauwen te blijven van de vijand. Dit alles in een donkere setting, waarin de pest dood en vernieling zaait en je moet zien te overleven zonder wapens door gebruik te maken van stealth, schaduwen en waarom niet de miljoenen ratten die je dodelijkste wapen zijn.

Senua’s Saga: Hellblade II (2022 – Xbox Series X|S, PC)

Wat was Senua’s Saga: Hellblade een indrukwekkende titel zeg. Niet in het minst door het hoofdpersonage dat te maken kreeg met stemmen in haar hoofd, en de unieke Viking-setting. Maar meer nog was het feit dat de game pas helemaal tot zijn recht kwam als je hem met headset speelde. Het was haast een verplichting als je helemaal meegezogen wilde worden in het verhaal. De eerste beelden die we recent te zien kregen zagen er fenomenaal uit, dus als de makers die lijn kunnen doortrekken, dan wordt dit echt wel een bommetje.


Johan

Pokémon Legends: Arceus (28-01 – Switch)

Als koorknaapje was ik destijds verslingerd aan alles wat Pokémon was; opgroeien in die tijd was echt hemels. Pokémon Red, Silver, Ruby, Diamon, White, etc, allen verslond ik ze tijdens de kerstvakanties. Tot op heden blijven de Pokémon-games de nodige portie nostalgie opwekken. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar wat Pokémon Legends: Arceus zal te bieden hebben en hoe Game Freak de traditionele gameplay overboord zal weten te gooien. Fingers crossed voor een goed begin van 2022 voor de handheldgamers.

Dying Light 2 (04-02 – PS4, PS5, Xbox Series X|S, PC)

Het is al even wachten op Dying Light 2 en hopelijk wordt dat geduld ook beloond. Toegegeven; de Dead Island-games waren niet meteen de beste, maar zorgden wel voor immens veel fun. Het in elkaar knutselen van wapens om daarna hordes zombies aan gort te meppen, bracht enorm veel vertier in de woonkamer destijds. Met Dying Light werd de kwaliteit verhoogd en het spelen in co-op nog meer aangeraden. Ik weet alvast één ding: met Dying Light 2 komt een multiplayer game in huis waar ik samen met vrienden vanaf de eerste tot de laatste minuut van zal genieten. Althans dat hoop ik toch, maar het ziet er alvast veelbelovend uit!

Elden Ring (25-02 – PS4, PS5)

Geloof het of niet, maar als fan van de Souls-games heb ik er helaas nog geen enkele weten uit te spelen. De games zijn vaak té moeilijk om als ontspanning even tussendoor op te starten en vereisen ook heel wat tijd als je wat wilt vorderen. Zeker voor iemand die de mogelijke uurtjes gamen zorgvuldig moet zien in te plannen tijdens de werkweek. En toch kijk ik uit naar FromSoftwares nieuwste pareltje Elden Ring, al is het maar om keihard op mijn bek te krijgen en het ‘You Died’ schermpje keer op keer te vervloeken. Misschien speel ik deze wel uit deze keer?


High_LordWolnir

Elden Ring (25/02 – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

Bijna zes jaar na de release van Dark Souls III krijgen we ein-de-lijk een spirituele opvolger. Dit is voor mij de game waarnaar ik het meeste uitkijk in 2022 en in februari is het al zover. Na de Closed Network Test te hebben gespeeld, is mijn enthousiasme enkel maar gegroeid. Wat een fantastische game. De enige minpuntjes aan de vorige Souls games waren voor mij de beperkte vrijheid en het feit dat het geen open world games waren. Daar komt met Elden Ring verandering in. Alle ingrediënten zijn nu aanwezig om de perfecte game te worden. De samenwerking met George R.R. Martin zal de lore van het verhaal zeker ten goede komen. Ik durf nu al te zeggen dat Elden Ring mijn Game of the Year 2022 zal worden. Want wanneer From Software een spel lanceert, is het ook volledig afgewerkt. Geen half werk daar ten huize Miyazaki.

Forspoken (24/05 – PlayStation 5, PC)

Forspoken werd voor het eerst getoond tijdens Sony’s State of Play in juni 2020. Forspoken werd toen nog voorgesteld als Project Athia en voor het eerst zag ik graphics en framerates die ik op een PlayStation 4-toestel nog nooit gezien had. Het spel en de wereld zien er adembenemend mooi uit. Ook hier weer een open world game in een fantasy setting. Forspoken zal na Horizon Forbidden West het tweede grote spel zijn dat exclusief voor PlayStation 5 (in het geval van Forspoken ook op PC) zal verschijnen. Dit betekent dat de ontwikkelaar alle focus heeft kunnen leggen op de kracht en mogelijkheden van de PlayStation 5.

The Callisto Protocol (2022 – PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC)

Voor velen zal dit spel beschouwd worden als de opvolger van Dead Space 3. De studio achter The Callisto Protocol, Striking Distance Studios, werd opgericht door de maker van de Dead Space spellen. De game werd voor het eerst getoond tijdens The Game Awards van 2020. Hierna hebben we niets meer van het spel vernomen. De release zou in 2022 moeten plaatsvinden. Ik verwacht dat de game ten vroegste in de herfst van 2022 in de rekken zal liggen. In diezelfde periode zal trouwens ook de remake van Dead Space verschijnen. Een uitstel naar 2023 zou zeker niet als een verrassing aankomen.


RoMa

Dying Light 2: Stay Human (04/02 – PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De originele Dying Light zal bijna 7 jaar oud zijn als deel twee op het toneel verschijnt. Het eerste deel bracht een enorm frisse zombie-ervaring dankzij zware parkour-elementen en een dynamische dag-nacht cyclus. De lekker gory melee combat gaf enorm veel voldoening en de spelwereld en storyline zaten zeer goed in elkaar. Het was een zombiegame die je niet zo maar vergat. Daarom zijn m’n verwachtingen voor deel twee dan ook enorm hoog.

Gran Turismo 7 (04/03, PS4, PS5)

Ze nemen graag hun tijd bij Polyphony om een nieuwe Gran Turismo af te werken en dat is absoluut geen slechte zaak. Ik kijk er al even naar uit om me opnieuw te verdiepen in de wereld van auto’s en te strijden voor die ene, allesomvattende trofee: de Sunday Cup. Hopelijk doorstaan sommige tradities de tand des tijds. Stiekem droom ik nog steeds van een diepgaand schademodel, maar dat blijft ijdele hoop vrees ik. Ik weersta bewust m’n flirtgedrag om terug met GT: Sport te beginnen zodat ik de gaspedaal volledig kan indrukken wanneer GT7 verschijnt.

God Of War: Ragnarok (2022 – PS5)

De vorige soft reboot van God Of War sloeg in als een bom en met de nieuwe generatie consoles is dat ongetwijfeld ook het doel bij Ragnarok. Het verhaal van Kratos & Atreus wordt verdergezet in dit finale deel van de duologie. Ik ben benieuwd hoe Santa Monica dit deel opnieuw uniek kan maken met nieuwe locaties en hopelijk ook nieuwe krachten. Het meeste van al kijk ik er naar uit om hun versie van Thor te zien, trouw aan de mythologie. Chris Hemsworth zou nogal wat fastfood moeten opslokken om die rol te mogen vertolken.


BrunoB

Evil Dead: the game (februari 2022- PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Switch)

Come get some! Ash is terug in een multiplayer game waarin je het met z’n vieren kan opnemen tegen een leger Deadites. Een Left 4 Dead-achtige formule in het Evil Dead universum. Geïnspireerd op de originele film en de serie, zei iemand daar pre-order?!

Starfield (november 2022 – PC en Xbox Series X/S)

Een open-world space RPG?! Van de makers van Fallout en Elder Scrolls? Na honderden uren als Breton te hebben doorgebracht ben ik klaar om mijn laserpistool op te pakken en op zoek te gaan naar nieuwe avonturen maar ook naar nieuwe conflicten.  Een XBOX exclusive, die hopelijk vanaf dag één in de Game Pass zit en die nu al mijn role-playing hart sneller doet slaan!

GhostWire: Tokyo (ergens in 2022 op PS5)

De straten van Tokio zijn bezaaid met Yokai. Dat zijn vreemde gewelddadige geesten die onschuldige omstaanders een kopje kleiner maken. Enter Akito, een jonge man met psychische krachten en belast met de zware taak om die monsters eens en voor altijd uit te schakelen. Tango Gameworks, gekend van The Evil Within 1 en 2, brengt een first person adventure dat zich afspeelt in de neon-verlichte straten van Tokio en belooft met een uniek combat systeem en honderden monsters. Misschien wordt GhostWire wel de horrorhit van 2022?


Yakkoi
God of War: Ragnarok (2022 – PS5)

Drie woorden die een plekje in deze lijst garanderen: God. Of. War. Iedere game in deze reeks is wat mij betreft legendarisch, maar de laatste deed daar nog een schepje bovenop. De verwachtingen zijn goddellijk hoog voor deze game.

Elden Ring (25/02 – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC)

From Software had mij al beet bij hun eerste fantasylike RPG Demon’s Souls, maar hoe ze verbeterd zijn met al die jaren blijft me keer op keer verbazen. Jaren is het geleden dat ik nog zo enthousiast uitkeek naar een videogame.

Baldur’s Gate III (2022 – PC, Mac)

Naast de obvious choices, wil ik nog wat extra liefde geven voor ons Belgische Larian Studios. De twee Divinity games zijn twee van de beste RPG’s van vorige generatie, en het feit dat ze ditmaal Baldur’s Gate onder handen nemen is al genoeg reden om hier heel erg excited om te worden.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

Eén opmerking over 'Dit worden “onze” games voor 2022 (Part 1)'

  1. GT7 & Hellblade 2 ben ik het meest benieuwd naar. God of War Ragnarok was dat ook maar teveel assets van het vorige deel worden gebruikt. Hoeft zeker geen nadeel te zijn maar ook maakt ook dat ik mijn verwachtingen naar beneden gehaald heb.Hoop echt dat GT7 niet teleur zal stellen op PS5, al komt gameplay altijd op de eerste plaats. Er zijn nog wat nieuwe IP’s zoals Stray, Sifu, … waar ik benieuwd naar ben, alsook Nintendo’s Kirby and the Forgotten Land. Hopelijk wat leuke onverwachte Xbox GPU geschenkjes …

Reacties zijn gesloten.