Treyarch belooft een “veilige, diverse, inclusieve werkomgeving” voor 2022

Het is de voorbije maanden wat geweest voor Activision-Blizzard en Ubisoft. De bedrijven kwamen onder vuur te liggen voor diverse onsmakelijke praktijken. Maar hoe gaan al de studio’s die eigendom zijn van die grote reuzen daar mee om? Call of Duty-ontwikkelaar Treyarch maakt alvast mooie beloftes voor 2022.

Medewerkers van Call of Duty: Vanguard Zombies-studio Treyarch komen alvast met een plechtige verklaring naar buiten waarin ze beloven dat ze het in 2022 helemaal anders gaan aanpakken.

De verklaring luidt: “Ons doel als studio is om geweldige games te maken waar de wereld van kan genieten. Het voorrecht hebben om dat streven na te streven wordt mogelijk gemaakt door de mensen van Treyarch: we zijn een studio die bestaat uit slimme, getalenteerde, creatieve professionals van wereldklasse die ernaar streven om op ons best te presteren.

In onze cultuur is geen plaats voor seksisme, intimidatie, racisme, onverdraagzaamheid, discriminatie of pesten. Terwijl we verdergaan, zal het bieden van een veilige, diverse, inclusieve werkomgeving, zodat iedereen kan gedijen, onze hoogste prioriteit zijn. Iedereen bij Treyarch voelt zich aangetrokken tot gameontwikkeling omdat we een grote liefde koesteren voor de kunst van videogames en de magie die momenten kan creëren die ertoe doen. Dit is een moment dat ertoe doet en het begint met beter zijn.

Laat ons hopen dat ze zich aan de mooie beloftes gaan houden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)