fbpx

Cijfers tonen aan dat meer mensen gamen op een PS3 dan op een Xbox Series X|S

Wie dacht dat de PS3 na de release van zowel de PS4 als de PS5 bij het groot vuil zou liggen, die is er stevig aan voor de moeite. Zij die dachten dat meer mensen op een Series X spelen dan een PS3, die zijn er ook aan voor de moeite.

Volgens HowLongToBeat is het aantal spelers dat in 2021 op de PlayStation 3 speelt groter dan het aantal spelers op de Xbox Series X|S consoles. Op dit moment doet de Xbox Series X|S alleen beter dan de Xbox 360, Nintendo 2DS en PS2 wat spelersaantallen betreft.

De top zes van meest gespeelde platformen bestaat uit PC, PS4, Nintendo Switch, PS5, Xbox One en PS3. Kijken we naar de top drie, dan zijn dat op de eerste plaats de pc (iedereen heeft wel een pc in huis), gevolgd door de PS4 en de Switch.

Al moeten we hier zeker ook meegeven dat het niet eenvoudig is om dezer dagen een Xbox Series X/S en/of PS5 te kopen natuurlijk. Het tekort aan next-gen consoles is nog steeds een wereldwijd probleem en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal stoppen.

Bovendien hebben ook heel wat mensen nog een PlayStation 3-console in huis. Op die console verschenen best wel een paar kleppers, en je kan er ook nog oudere games perfect op spelen.

Tot slot moeten we zeker ook meegeven dat de gegevens op HowLongToBeat user-generated zijn, en dus niet representatief voor de hele gaminggemeenschap. Maar ze geven ons toch een goed idee van de huidige stand van zaken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: