De omzet van de gamesindustrie in 2021 was goed voor zo’n 159,06 miljard euro

Er werden in 2020 en 2021 jammer genoeg heel wat gamereleases uitgesteld door corona. Anderzijds heeft het feit dat we thuiszitten, en weinig op stap kunnen gaan met vrienden, ook zo zijn voordelen. Zeker in mijn geval. Je hebt meer tijd om te gamen, en door te gamen kan je online contact houden met je vrienden.

En dat heeft zo zijn voordelen op de financiële kant van de zaak zo blijkt. Uit een onderzoek van Newzoo blijkt namelijk dat de gamesindustrie in 2021, ten opzichte van 2020, zo’n 1,4 procent meer omzet heeft gedraaid. Of om het in cijfers uit te drukken: in 2021 was de omzet van de gamesindustrie goed voor zo’n 159,06 miljard euro.

De grootste groei vond plaatst in de mobiele markt. Hier meldt Newzoo een omzetstijging van 7,3 procent ten opzichte van 2020. Maar ook cloud gaming, esports en het (be)kijken van en naar gaming streams is aan een opmars bezig laat het bureau nog weten. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)