Gamer schiet vriend dood na discussie over Diablo 2-loot

Ben ik een loothoer? Ja! Zou ik ruzie maken wanneer een vet stuk loot aan mijn neus voorbijschiet? Eventueel. Zou ik daarvoor iemand afknallen? Nooit! En toch gebeurde het, maar gelukkig niet bij mij…

Toen het er tussen twee vrienden tijdens een potje Diablo II te hevig aan toeging, schoot de 36-jarige Joshua G. Spellman zijn vriend dood tijdens een verhitte uitwisseling over in-game loot.

Het slachtoffer, zijn vriend Andrew W. Dickson, werd dodelijk in de borst geraakt. De arme man overleed aan zijn verwondingen. Spellman en Dickson waren al zo’n 26 jaar bevriend.

Spellman en Dickson woonden samen in een huis van Spellmans ouders, maar de twee vrienden speelden samen in verschillende kamers en communiceerden via headsets.

Op een bepaald moment zou een random speler hun spel vervoegd hebben en een zeldzaam stuk loot hebben gestolen dat het trio probeerde te bemachtigen. Dickson was buiten zijn zinnen van woede omdat hij dacht dat het spel privé was en met een wachtwoord beveiligd.

Spellman beweert dat dit zo’n drie tot vijf minuten duurde, en dat hij Dickson uiteindelijk zei dat hij moest kalmeren, anders zou hij worden neergeschoten.

Volgens rechtbankdocumenten pakte Spellman toen het pistool dat naast zijn computer lag, verliet hij het bijhuis en loste hij een schot in de lucht voordat hij de woning zelf binnenstormde. Spellman was met zijn vader aan het praten toen Dickson binnenkwam en zijn vriend confronteerde met het dreigement hem neer te schieten. Op dat moment kwam Dickson op Spellman af en werd hij in zijn bovenlichaam geschoten. Met de noodlottige afloop als gevolg…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)