Releasedatum en volledige games line-up onthuld voor THEA500 Mini

THEA500 Mini Amiga 500

Retro Games kondigt vandaag aan dat de THEA500 Mini, een volledig gelicenseerde versie van de 16-bit computer, nu in productie gaat en vanaf 25 maart 2022 verkrijgbaar zal zijn.

De volledige lijst met inbegrepen games is over de afgelopen maanden aangekondigd, met als laatste aankondiging het innovatieve Stunt Racer van gamesindustrie legende Geoff Crammond. Deze baanbrekende game werd oorspronkelijk hoog beoordeeld tijdens de lancering in 1989, met scores van 93% in Amiga Format magazine en 92% in CU Amiga-64. Recent werden ook Arcade Pool en Project-X Special Edition 93 van Team 17, F-16 Combat Pilot van Digital Integration en Super Cars II van Gremlin aangekondigd.

Met deze aankondigingen is het volledige aantal games opgelopen tot 25, waarvan elke titel een bekroonde Amiga-klassieker is. Als je eigenaar bent van andere originele Amiga games, dan zijn deze speelbaar via de WHDLoad-functie van de THEA500. Gebruikers kunnen ook de setup, controller opties en weergave-instellingen aanpassen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)