Nieuwe Gran Turismo 7-trailer toont wat de mogelijkheden zijn dankzij PlayStation 5

Gran Turismo 7

Forza Horizon 5 heeft mijn racershart weer sneller is gaan kloppen. Het maakt het wachten op Gran Turismo 7 iets draaglijker, want die serie is wat mij betreft nog steeds de beste. Al kan ik misschien wat bevooroordeeld zijn, want het was de allereerste Gran Turismo op de PlayStation 1 die bij mij de racepassie heeft aangewakkerd.

Met Gran Turismo 7 claimt ontwikkelaar Polyphony Digital de meest realistische racegame uit de reeks neer te zetten. In een nieuwe developer diary vertelt Kazunori Yamauchi dat dit enkel mogelijk was dankzij de kracht van de PlayStation 5.

Dat is uiteraard mooie marketingpraat, maar ikzelf kijk vooral uit naar het gebruik van de haptische feedback van DualSense-constroller. In de video beschrijft Yamauchi ook enkele toepassingen ervan. Zoals het doorschieten vna de trigger wanneer je de remmen blokkeert.

Verder bevestigd hij nog maar eens dat de game in 4K en 60fps te spelen zal zijn en dat er gebruikt wordt gemaakt van ray-tracing. Al zal dit laatste niet tijden het racen zelf actief zijn, maar enkel tijdens de fotomodus.

Gran Turismo 7 verschijnt op 4 maart 2022 voor PlayStation 5 en PlayStation 4.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.