Apex Legends en FIFA 22 waren EA’s populairste games in 2021

Apex Legends

Electronic Arts brengt jaarlijks een heleboel games op de markt. Naast hun grote franchises horen daar ook nog eens een heleboel populaire indies bij. Maar welke games waren nu het populairste? Dat wilden ze ook bij EA graag weten natuurlijk.

EA heeft teruggeblikt op een jaar waarin gaming voor heel wat mensen in deze moeilijke coronaperiode toch een vorm van sociale verbondenheid mogelijk maakte wanneer fysieke ontmoetingen en interacties beperkt waren.

Met een nieuw jaar voor de deur wilde EA van de gelegenheid gebruikmaken om met ons te delen hoe hun wereldwijde community hun eigen gamejaar heeft gedefinieerd:

  • Legendes en voetballers voeren de boventoon – de populairste franchises van het jaar, met een gelijk aantal actieve spelers, waren Apex Legends en EA SPORTS FIFA

    o In Apex wordt het ping-systeem alom geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid, en de cijfers bevestigen dat met meer dan 322 miljard spelerpings

    o In FIFA hebben spelers meer dan 22 miljard doelpunten gemaakt en meer dan 30 miljard reddingen verricht (ter vergelijking: in 2021 werden er 26.000 IRL voetbaldoelpunten gemaakt en 50.000 reddingen verricht)
  • Sims 4 Lyfe – spelers hebben meer dan 1,2 miljard uur doorgebracht met het spelen van Sims 4… en dat spreekt voor zich.

Voor het volledige overzicht kan je terecht op onderstaande afbeelding. Zeker eens bekijken want het is de moeite en heel interessant.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)