Bevestigd: Ubisoft werkt aan remake van allereerste Splinter Cell

Splinter Cell Sam Fisher

Eindelijk! Onze gebeden zijn aanhoord! Na jarenlang gezeur door zowat de volledige gaming community heeft Ubisoft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een remake van de allereerste Splinter Cell die in 2002 het levenslicht zag.

Ubisoft zegt dat hun studio in Toronto de game volledig opnieuw zal opbouwen met behulp van hun eigen Snowdrop-engine. Deze engine werd ook gebruikt voor beide The Division-games en wordt ook gebruikt voor de ontwikkeling van die Star Wars-game waarvan we jammer genoeg nog niets weten.

Het is de bedoeling van het ontwikkelteam om de geest van de originele game zo goed mogelijk te bewaren terwijl ze de gameplay wel meer hedendaags willen maken. Dit wil ook zeggen dat ze de game géén open wereld zullen geven. Bovendien zullen alle graphics trucs uit de kast worden gehaald, waardoor de game er fantastisch moet gaan uitzien met onder andere nieuwe belichting.

Al moet ik onze gezamenlijke vreugdedans wel meteen onderbreken. Want Ubisoft zegt in een blogpost dat de ontwikkeling in een erg vroeg stadium zit. In andere woorden: de release is nog niet voor onmiddellijk…

Maar we kunnen ons wel troosten met een uitgebreide terugblik op de originele game. Hierin vertellen enkele ontwikkelaars van de 19 jaar oude game over de moeilijkheden die ze indertijd ondervonden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.